Welke complexen gaan we verduurzamen in 2021

Complexmatig verduurzamen als huurder van Domijn

Ook als huurder kunt u genoeg doen om uw woning comfortabel te maken, een lagere energierekening te krijgen en goed bezig te zijn voor het milieu. Bij Domijn wordt er op basis van een complexmatige aanpak gewerkt. Kijk hieronder voor wat dat inhoud en of uw complex geselecteerd is voor de volgende ronde!

Domijn_Logo

Complexmatige verduurzamen

Ook als huurder van Domijn kunt u uw woning laten verduurzamen. Woningcorporatie Domijn verduurzaamt haar woningen op basis van een complexmatige aanpak. Dit wil zeggen dat per wijk alle gelijksoortige huistypen in één keer worden verduurzaamd. Door een wijk in zijn geheel te verduurzamen en door materialen en andere benodigde middelen in één keer in te kopen, kunnen de werkzaamheden snel en achterelkaar plaatsvinden. Zo is uw huis sneller klaar en kunt u eerder van een comfortabelere woning genieten.

 

“Welkom in uw nieuwe duurzame woning!”

 

Vind uw complex

Heeft u een brief van ons ontvangen over de verduurzaming? Klik dan op uw complexlink voor specifieke informatie over het verduurzamen van uw woning. Op deze pagina vindt u onder anderen informatie over het pakket, het proces en de aannemer.

Complexen 2021

Complex Zunabrink
Complex Margrietstraat (Haaksbergen)
Complex Prins Bernhardstraat (Haaksbergen)
Complex Weverstraat (Haaksbergen)
Complex Spoelsterstraat (Haaksbergen)
Complex Ververstraat (Overdinkel)
Complex Adriaen Brouwerstraat (Haaksbergen)
Complex Twijnerstraat (Haaksbergen)
Complex Dr. Schaepmanstraat (Haaksbergen)
Complex Pastoor Wienholtsstraat (Haaksbergen)
Complex Venusstraat

Ventileren en zonnepanelen

Voor elk complex hebben we samen met Domijn een speciaal verduurzamingspakket samengesteld. Wilt u meer informatie over maatregelen zoals ventileren en zonnepanelen? Download de ventilatiefolder of kijk op deze pagina voor uitleg over zonnepanelen.

Veelgestelde vragen

Vragen over het aanmelden

Kan ik als huurder mijn woning verduurzamen?
Woningcorporatie Domijn verduurzaamt haar woningen op basis van een complexmatige aanpak. Dit wil zeggen dat per wijk alle gelijksoortige huistypen in één keer worden verduurzaamd. In sommige gevallen combineert Domijn het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelingen met het plegen van (groot) onderhoud. Het is niet mogelijk om u als ‘losse’ huurder aan te melden.

Wat zijn de voordelen van de verduurzaming?
Door te isoleren rekent u af met kou en vocht in huis. Spouwmuurisolatie vormt een beschermende laag die ervoor zorgt dat het in de winter lekker warm is. Ook het vervangen van glas door HR++ glas levert een voelbaar verschil op. Dat glas isoleert in de winter beter dan gewoon dubbel glas en voorkomt in de zomer dat het heel heet wordt. Isolatie combineren we altijd met ventilatie voor gezonde lucht in huis. En een ander groot voordeel is dat u naast comfortabeler wonen ook meer gaat besparen op uw energierekening.

Wat als mijn woning al verduurzaamd is?
Is uw woning al enige tijd geleden (deels) verduurzaamd? Dan willen we dit toch graag nakijken om te zien of dit nog voldoet aan de nieuwe standaard. Mochten de maatregelen die al uitgevoerd zijn voldoen dan laten we ze gewoon zitten, we zullen dan alleen de aanvullingen doen in uw woning. Stuur dan alsnog de getekende akkoordverklaring en eventueel het voordeurformulier op met een aantekening dat uw woning al (deels) verduurzaamd is.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen, ventileren en over de kosten vindt u op deze pagina.