Samen aan de slag voor een gezond, comfortabel en energiezuinig huis

Zunabrink gaat verduurzamen!

Woont u in de Zunabrink? Goed nieuws, u kunt uw woning verduurzamen! Door deze verduurzamende maatregelen wordt het in uw huis een stuk aangenamer en comfortabeler en gaat u besparen op de energierekening. Wilt u meer weten? Lees snel dit artikel.

Dak met zonnepanelen

Wat gaat er gebeuren?

Wij (Reimarkt) werken al bijna vijf jaar met Domijn samen om de huurwoningen duurzaam te verbeteren. Graag verduurzamen wij uw woning door middel van een complexmatige aanpak. Dit wil zeggen dat per wijk alle gelijksoortige huistypen in één keer worden verduurzaamd. Door een wijk in zijn geheel te verduurzamen en door materialen en andere benodigde middelen in één keer in te kopen, kunnen de werkzaamheden snel en achterelkaar plaatsvinden. Zo is uw huis sneller klaar en kunt u eerder van een comfortabelere woning genieten.

Een pakket speciaal voor uw woning

Speciaal voor uw woning is er een pakket met duurzame maatregelen samengesteld. Dit pakket is op te delen in 2 pakketten namelijk het basis- en het overig pakket. Het basispakket zorgt voor een comfortabelere woning en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. In uw huis zullen de volgende duurzame maatregelen worden uitgevoerd:

– Het glas vervangen voor HR++ glas.
– Draairamen aan de balkon- en galerijzijde vervangen voor HR++ glas.
– Plaatsen van Zelfregulerende ventilatieroosters.
– De binnenkant van het gevelkozijn wordt voorzien van een grondverf nadat glas is vervangen.
– Nieuwe voor- en achterdeur.
– Paneel naast voordeur vervangen door geïsoleerd paneel.
– Spouwmuen worden geïsoleerd

Het overig pakket bestaat uit diverse maatregelen die gelden voor het energieverbruik in de algemene ruimtes. Zo worden er onder andere ledlampen geplaatst in de gangen en worden er zonnepanelen geïnstalleerd die stroom zullen opwekken voor stroomverbruik voor de algemene ruimtes zoals liften en bergingen. In totaal worden de volgende duurzame maatregelen uitgevoerd:

– Plafond van de berging isoleren.
– Plaatsen  van LED verlichting in de algemene ruimten.
– Centrale meterkast vervangen.
– Plaatsen van zonnepanelen . (T.b.v. opwek algemene ruimten).
– Deuren naar bergingen in trappenhuis worden uitgevoerd in 30 min. brandwerend deuren.
– Voordeurenvan het trappenhuis worden brandwerend uitgevoerd.

Hier kunt u de digitale versies van de brochure en akkoordverklaring downloaden:

“Doe mee met verduurzamen! Stuur de akkoordverklaring naar ons op!”

Ik wil meedoen!

Wilt u graag mee doen met de verduurzaming? In het opgestuurde infopakket vindt u het formulier ‘Akkoordverklaring’. Controleer de door ons vooraf ingevulde gegevens, vul de aanvullende gegevens in en stuur de formulieren naar ons op. Dit kan per mail door een (duidelijke) foto en/of scan te sturen naar enschede@reimarkt.nl, anders via de bijgeleverde antwoordenvelop.

Wilt u een telefonisch adviesgesprek?

Heeft u vragen over het verduurzamingstraject of zijn er onduidelijkheden? Bel onze klantenservice via het telefoonnummer 053 850 6090. Vaak kunnen ze vragen over de verduurzaming direct beantwoorden. Mochten de vragen toch niet direct beantwoord kunnen worden of te complex zijn? Vraag dan een telefonisch adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Stuur een e-mail naar enschede@reimarkt.nl waarin u aangeeft wat uw vraag is en dat u graag een telefonisch adviesgesprek wilt. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen en een adviesgesprek inplannen.

Ik heb de formulieren opgestuurd, wat nu?

Na het opsturen van de akkoordverklaring en de voordeurkeuze wordt er een technische opname met de aannemer ingepland. Wanneer deze plaatsvindt is helaas nog onduidelijk en wordt op een later tijdstip bepaald. Als het zover is neemt de aannemer contact met u op.

De vervolgstappen

1. u heeft de akkoordverklaring getekend en naar ons opgestuurd;
2. we dragen alle verzamelde akkoordverklaringen over aan de aannemer;
3. de aannemer neemt contact met u op voor het inplannen van een opname;
4. de laatste controle wordt uitgevoerd en de materialen worden besteld;
5. de uitvoering gaat van start;
6. uw nieuwe, verduurzaamde huis is gereed.

De tijdsplanning

De aanmeldingperiode van uw complex duurt tot half januari 2021. Dit betekent dat wij dan alle akkoordverklaringen overdragen en zal de aannemer een planning maken voor de opnames en het uitvoeren van de werkzaamheden. Helaas is er op dit moment nog geen verdere informatie beschikbaar met betrekking tot de tijdsplanning van de aannemer. Wanneer deze beschikbaar is zullen wij dit hier vermelden.