Woningstichting Tubbergen verduurzaamt haar woningen samen met Reimarkt middels een complexmatige aanpak. Heeft u een brief ontvangen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de aanpak en wat dat voor u betekent.

Energie besparen voor huurders van Woningstichting Tubbergen

Per wijk worden de gelijksoortige woningen tegelijk verduurzaamd. Hierdoor kunnen werkzaamheden snel achterelkaar gepland worden en worden materialen in één keer ingekocht. Zo is uw huis sneller klaar en kunt u genieten van een comfortabele en energiezuinige woning. Speciaal voor uw woning is er een pakket samengesteld. Dit pakket zorgt voor een comfortabele woning en gezondere leefomgeving. Meer informatie over het pakket vindt u in de folder en in de lijst met veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

In onderstaande kaart een overzicht van de complexen die we zullen aanpakken:

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik meedoen?

Vul het deelnameformulier in, maak een foto, kopie of scan van het deelnameformulier en email deze naar klantenservice@reimarkt.nl

Heeft u vragen? Bel 085-018 52 33 of mail naar klantenservice@reimarkt.nl

Wat gebeurt er nadat ik de formulieren heb opgestuurd?

Na het opsturen van het deelnameformulier wordt er een technische opname met de aannemer ingepland. De aannemer neemt contact met u op.

De vervolgstappen

1. u heeft het deelnameformulier getekend en naar ons opgestuurd;
2. we dragen alle verzamelde deelnameformulieren over aan de aannemer;
3. de aannemer neemt contact met u op voor het inplannen van een opname;
4. de laatste controle wordt uitgevoerd en de materialen worden besteld;
5. de uitvoering gaat van start;
6. uw nieuwe, verduurzaamde huis is gereed.

Wat als mijn woning al verduurzaamd is?

Is uw woning al (deels) verduurzaamd? Dan willen we dit toch graag nakijken om te zien of dit nog voldoet aan de nieuwe standaard. Mochten de maatregelen die al uitgevoerd zijn voldoen dan laten we ze gewoon zitten, we zullen dan alleen de aanvullingen doen in uw woning. Stuur dan alsnog het getekende deelnameformulier op met een aantekening dat uw woning al (deels) verduurzaamd is.

Wat verwachten jullie van mij als bewoner?

In sommige gevallen moeten vloeren en vensterbanken leeggehaald worden. Uw spullen hoeven niet naar een opslag. De aannemer vertelt u bij de opname wat er van u verwacht wordt.

Ik wil graag meer info, advies of een vraag stellen, kan dat?

Ja! Heeft u vragen over het verduurzamingstraject of zijn er onduidelijkheden? Bel onze klantenservice via het telefoonnummer 085-0185233. Vaak kunnen ze vragen over de verduurzaming direct beantwoorden. Mochten de vragen toch niet direct beantwoord kunnen worden of te complex zijn? Vraag dan een telefonisch adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Stuur een e-mail naar klantenservice@reimarkt.nl waarin u aangeeft wat uw vraag is en dat u graag een telefonisch adviesgesprek wilt. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen en een adviesgesprek inplannen.

Servicekosten zonnepanelen

Aantal zonnepanelen      Uw Bijdrage
6                                       € 31,00
7                                       € 37,00
8                                       € 42,00
9                                       € 47,00
10                                      € 53,00
11                                       € 58,00
12                                      € 63,00
13                                      € 68,00
14                                      € 74,00
15                                      € 79,00
16                                      € 84,00
*Prijspeil 2023

Een rekenvoorbeeld bij 10 zonnepanelen

Krijgt u 10 zonnepanelen, dan leveren deze samen ongeveer 3.200 kWh op. Dat is een besparing van ongeveer € 1.000,- op uw energierekening bij gemiddeld verbruik. Haalt u uw maandelijkse bijdrage van € 53,- per maand ervan af, dan houdt u per jaar misschien wel € 400,- over.
LET OP: dit is een rekenvoorbeeld, u kunt er geen rechten aan ontlenen.

Een rekenvoorbeeld bij 10 zonnepanelen + hybride warmtepomp

Bij het plaatsen van een hybride warmtepomp zal uw elektriciteitsverbruik toenemen en uw gasverbruik zal minder worden.

U krijgt 10 zonnepanelen (deze leveren samen ongeveer 3.200 kWh op) en een hybride warmtepomp. Dat is een besparing van ongeveer € 1.400,- op uw energierekening bij gemiddeld verbruik. Haalt u uw maandelijkse bijdrage van € 53,- per maand ervan af, dan houdt u per jaar  misschien wel €750,- over.

LET OP: dit is een rekenvoorbeeld, u kunt er geen rechten aan ontlenen.

*In de berekening is uitgegaan van een gemiddeld huishouden waarbij er voor verduurzaming gemiddeld 2.000 kWh elektriciteit werd verbruikt en gemiddeld 1.350 m3 gas. Daarnaast is rekening gehouden met de prijzen van het prijsplafond (2023)

Zonnepanelen – Veel gestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. De omvormer die is aangesloten op het systeem zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Daarmee is het geschikt voor alle apparaten in uw huis. Op het display van de omvormer ziet u hoeveel energie uw systeem opwekt.

Wanneer produceert een zonnepaneel stroom?

Zodra er licht op valt, produceert een zonnepaneel stroom. Hoe meer licht hoe beter. Anders dan de naam doet vermoeden, werken zonnepanelen ook op bewolkte dagen.

Wat gebeurt er met de ‘te veel’ opgewekte energie?

De energie die overdag opgewekt is en niet direct wordt gebruikt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. De energie die u ’s nachts bijvoorbeeld voor de koelkast nodig hebt, neemt u af van uw energieleverancier. (bijv. Essent, Eneco, Oxxio)

Wat is salderen?

Salderen is het terugleveren van elektriciteit die u op dat moment niet aan het elektriciteitsnet. De energieleverancier verrekent die teruggeleverde stroom met de stroom die u (bijvoorbeeld ’s nachts) heeft afgenomen.

Wat gebeurt er wanneer er een lange tijd bijna geen zon is?

Zonnepanelen kunnen ook met weinig zon werken, ook bij bewolkt weer wordt energie opgewekt. Wanneer de zon schijnt wordt er wel veel meer energie opgewekt.

Verbruiken zonnepanelen zelf stroom om stroom op te wekken?

Nee, zonnepanelen gebruiken zelf geen stroom om stroom op te wekken.

Wat als er bomen schaduw geven?

U houdt zelf in de gaten of bomen en struiken rondom uw woning niet zo hoog groeien dat ze schaduw geven op uw zonnepanelen, dan wekken ze minder op.

Wat als ik ga verhuizen?

Als u verhuist blijft het zonnestroom systeem als onderdeel van de woning achter.

Wat als ik geen panelen meer wil?

Na het plaatsen is het niet meer mogelijk van de panelen af te zien, omdat deze dan deel uitmaken van de woning.

Meet een slimme meter ook de geleverde elektriciteit van zonnepanelen?

Een slimme meter maakt niet inzichtelijk wat zonnepanelen opbrengen, maar wel hoeveel elektriciteit er terug geleverd wordt aan het elektriciteitsnet.

Ik heb een storing aan mijn zonnepanelen, wat moet ik nu doen.

Wanneer er na plaatsing van zonnepanelen of de warmtepomp het systeem niet goed werkt of als er problemen zijn, kan er contact worden opgenomen met Woningstichting Tubbergen. De problemen zal Woningstichting Tubbergen dan zo snel mogelijk verhelpen. Als huurder kan er geen aanspraak gemaakt worden op verrekening van gemiste opbrengsten.