Samen aan de slag voor een gezond, comfortabel en energiezuinig huis

Venusstraat gaat verduurzamen!

Woont u in de Jupiter-, Neptunus-, Pluto-, Saturnus-, Venusstraat of in de Marsplantsoen? Goed nieuws, u kunt uw woning verduurzamen! Door deze verduurzamende maatregelen wordt het in uw huis een stuk aangenamer en comfortabeler en gaat u besparen op de energierekening. Wilt u meer weten? Lees snel dit artikel.

Dak met zonnepanelen

Wat gaat er gebeuren?

Wij (Reimarkt) werken al bijna vijf jaar met Domijn samen om de huurwoningen duurzaam te verbeteren. Graag verduurzamen wij uw woning door middel van een complexmatige aanpak. Dit wil zeggen dat per wijk alle gelijksoortige huistypen in één keer worden verduurzaamd. Door een wijk in zijn geheel te verduurzamen en door materialen en andere benodigde middelen in één keer in te kopen, kunnen de werkzaamheden snel en achterelkaar plaatsvinden. Zo is uw huis sneller klaar en kunt u eerder van een comfortabelere woning genieten.

Een pakket speciaal voor uw woning
Speciaal voor uw woning is er een pakket met duurzame maatregelen samengesteld. Dit pakket zorgt voor een comfortabelere woning en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Woningcorporatie Domijn neemt de kosten van het basispakket volledig voor haar rekening. Mee doen kost u dus niets. Sterker nog, met dit pakket kunt u besparen op uw energierekening. In uw huis zullen de volgende duurzame maatregelen worden uitgevoerd:

– Geïsoleerde voordeur
– Ventilatiesysteem in badkamer, keuken en toilet
– Het glas vervangen voor HR++ glas

De maatregel bodemisolatie is komen te vervallen omdat na opname bleek dat het technisch niet mogelijk was de kruipruimte te isoleren.

Naast het uitvoeren van verduurzamende maatregelen willen wij tegelijkertijd (klein) onderhoud uitvoeren. Op die manier combineren wij verduurzamen met het plegen van het onderhoud en heeft u er maar één keer last van. De onderhoudswerkzaamheden die we gaan uitvoeren zijn:

– Gevel sausen (mits nodig)
– Buitenschilderwerkzaamheden

“Doe mee met verduurzamen! Stuur de akkoordverklaring naar ons op!”

 

Ik wil meedoen!

Wilt u graag mee doen met de verduurzaming? In het opgestuurde infopakket vindt u het formulier ‘Akkoordverklaring’. Controleer de door ons vooraf ingevulde gegevens, vul de aanvullende gegevens in en stuur de formulieren naar ons op. Dit kan per mail door een (duidelijke) foto en/of scan te sturen naar enschede@reimarkt.nl, anders via de bijgeleverde antwoordenvelop.

Hier kunt u de digitale versies van de brochure en akkoordverklaring downloaden:

Wilt u een telefonisch adviesgesprek?
Heeft u vragen over het verduurzamingstraject of zijn er onduidelijkheden? Bel onze klantenservice via het telefoonnummer 053 850 6090. Vaak kunnen ze vragen over de verduurzaming direct beantwoorden. Mochten de vragen toch niet direct beantwoord kunnen worden of te complex zijn? Vraag dan een telefonisch adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Stuur een e-mail naar enschede@reimarkt.nl waarin u aangeeft wat uw vraag is en dat u graag een telefonisch adviesgesprek wilt. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen en een adviesgesprek inplannen.

Ik heb de formulieren opgestuurd, wat nu?

Na het opsturen van de akkoordverklaring en de voordeurkeuze wordt er een technische opname met de aannemer ingepland. Wanneer deze plaatsvindt is helaas nog onduidelijk en wordt op een later tijdstip bepaald. Als het zover is neemt de aannemer contact met u op.

De vervolgstappen
1. u heeft de akkoordverklaring getekend en naar ons opgestuurd;
2. we dragen alle verzamelde akkoordverklaringen over aan de aannemer;
3. de aannemer neemt contact met u op voor het inplannen van een opname;
4. de laatste controle wordt uitgevoerd en de materialen worden besteld;
5. de uitvoering gaat van start;
6. uw nieuwe, verduurzaamde huis is gereed.

De tijdsplanning
De aanmeldingperiode van uw complex duurt tot half mei 2021. Dit betekent dat wij dan alle akkoordverklaringen overdragen en zal de aannemer een planning maken voor de opnames en het uitvoeren van de werkzaamheden. Helaas is er op dit moment nog geen verdere informatie beschikbaar met betrekking tot de tijdsplanning van de aannemer. Wanneer deze beschikbaar is zullen wij dit hier vermelden.

Meer informatie
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? We hebben een webpagina aangemaakt waarin diverse veel gestelde vragen beantwoord worden. Klik hier om naar die pagina te gaan. Staat uw vraag daar niet tussen of wilt u andere informatie opvragen? Neem dan contact met ons op via onze klantenservice of vul onderstaand formulier in.

Mededeling schilderwerkzaamheden

Zoals u in een eerdere brief van woningcorporatie Domijn heeft kunnen lezen, waren de werkzaamheden aan uw complex uitgesteld tot volgend jaar. Echter heeft Woningcorporatie Domijn besloten om dit jaar alsnog te starten met de verduurzaming. Zo kunt u eerder profiteren van lagere energiekosten en meer wooncomfort. Helaas zijn de schilderwerkzaamheden, die deel uitmaken van het planmatig onderhoud, al gepland en gedeeltelijk uitgevoerd voor het maken van dit besluit. Tijdens de verduurzaming worden o.a. ramen en niet geïsoleerde voordeuren vervangen. Dit betekent dat na de vervanging van deze onderdelen de kozijnen nogmaals geschilderd zullen worden.

Kleurwijziging kozijnen, deuren en ramen

De huidige kleur wordt vervangen voor een andere, frisse kleur. Uw ramen en kozijnen worden in de kleur RAL 1015 (licht ivoorwit) geschilderd. De achterdeur en draaiende delen krijgen de kleur RAL 9001 (crème wit). Op deze manier krijgt uw woning een nieuw en fris aangezicht.

Uw voordeur

Bij het tekenen van de akkoordverklaring heeft u een deurtype en een deurkleur kunnen uitkiezen. Het type van de door u gekozen voordeur blijft hetzelfde, echter kan het zijn dat de kleurkeuze aangepast moet worden. Heeft u gekozen voor de keuze ‘ALS BESTAAND’? Dan kunt u uit één van de andere de vijf kleuren kiezen (donker blauw, pastelblauw, donker groen, crème wit of beton grijs). U kunt uw nieuwe keuze doorgeven per telefoon (053-8506090) of per e-mail (enschede@reimarkt.nl). Heeft u al gekozen voor een van deze kleuren, of heeft u al een geïsoleerde voordeur, dan hoeft u geen nieuwe keuze te maken.