Complexmatige aanpak - FAQ zonnepanelen

Complexmatige aanpak - FAQ zonnepanelen

Het kan zijn dat uw complex in aanmerking komt voor zonnepanelen. Of uw complex hiervoor in aanmerking komt staat vermeld in de folder en op het deelnameformulier. Op deze pagina vindt u de veel gestelde vragen over zonnepanelen. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van de zonnepanelen? Op onze productkaart zonnepanelen vindt u een voorbeeldberekening.

Kan ik ook zonnepanelen krijgen?

Voor huurders van Domijn is het in sommige gevallen mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Hier wordt naar gekeken wanneer uw wijk aan de beurt is om te verduurzamen. Als u nog geen bericht heeft gehad over verduurzaming kunt u een afspraak inplannen met een energieconsulent van Domijn.

Kan ik de zonnepanelen uit het pakket halen?

Wanneer zonnepanelen een vast onderdeel zijn van het pakket dan is het niet mogelijk. Als het wel een optie is dan ziet u dit als aparte keuze op uw deelnameformulier.

Wat als mijn woning al voorzien is van zonnepanelen?

Wanneer uw woning al voorzien is van zonnepanelen worden er geen nieuwe (of extra) zonnepanelen op uw dak gelegd. Ook betekent dit dat u geen extra servicekosten hoeft te betalen.

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe ontwikkelingen geweest met betrekking tot zonnepanelen. We hebben dus ook goed gekeken naar de woningen, wat op het dak zal passen en naar de opbrengst van de panelen. Ons doel is dan ook dat het voor iedereen iets moet opleveren. Nu kunnen er natuurlijk dingen in de weg staan zoals bomen, hier wordt tijdens de technische opname naar gekeken.

Kan ik zelf zien of mijn dak gunstig is voor zonnepanelen?

Op de website van de gemeente kunt u zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. U typt uw adres in en geeft de website u een kleurcode. Als die geel of groen is dan is uw dak geschikt en is het zeker de moeite waard om zonnepanelen te plaatsen! Op deze pagina vindt u de zonnekaart: http://www.zonnekaart.nl/

Wat als ik niet genoeg energieverbruik, zijn zonnepanelen nog gunstig?

Met zonnepanelen kunt u mooi uw eigen stroom opwekken, maar mocht u nu bijna geen stroom verbruiken en dus het gevoel hebben dat dit voor u niet uit kan, stuur dan het deelnameformulier op met uw energiejaarafrekening van afgelopen drie jaar. Wij zullen dan met Domijn contact op gaan nemen en eventueel het bedrag van de servicekosten gaan aanpassen.

Waarom vallen de zonnepanelen onder de servicekosten en niet onder de kale huur?

Sinds kort biedt de servicekostenregeling van de huurcommissie ruimte om een vergoeding voor zonnepanelen onder te brengen in de servicekosten. Domijn kiest hier voor. Een voordeel voor u als huurder is dat u er dan geen jaarlijkse huurverhoging over betaald.