Complexmatige aanpak - FAQ ventileren

Complexmatige aanpak - FAQ ventileren

Het kan zijn dat uw complex voorzien wordt van een (mechanisch) ventilatiesysteem. Welk type ventilatie in uw complex geplaatst wordt vindt u in de brochure en op de akkoordverklaring. Ongeacht het type, op deze pagina vindt u de veel gestelde vragen over ventilatiesystemen en waarom het belangrijk is uw huis te ventileren.

Domijn_Logo

Veel gestelde vragen – Ventileren

Het kan zijn dat uw complex voorzien wordt van een (mechanisch) ventilatiesysteem. Welk type ventilatie in uw complex geplaatst wordt vindt u in de brochure en op de akkoordverklaring. Ongeacht het type, op deze pagina vindt u de veel gestelde vragen over ventilatiesystemen en waarom het belangrijk is uw huis te ventileren. Staat uw vraag hiet niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Moet ik mijn huis ventileren?

Het is heel belangrijk om uw huis goed te blijven ventileren. In de ramen die wij plaatsen zitten standaard goede ventilatieroosters. Iedere bewoner produceert iedere dag een aantal liter vocht. Vocht is schadelijk voor het huis. U krijgt bijvoorbeeld snel last van schimmel op de muren, hout gaat sneller rotten, verf bladert af en de lucht droogt langzamer op waardoor u meer energie nodig heeft om het huis te verwarmen. Door goed te ventileren drijft u het vocht af naar buiten. Ventileren kan door de ramen elke dag een tijd open te zetten, maar houdt ook de ventilatieroosters altijd open. De lucht kan daardoor goed weg. Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem? Zet hem dan nooit helemaal uit!

Als wij al een ventilatiesysteem hebben die alleen naar de badkamer gaat, krijgen wij ook een toevoer naar de keuken en toilet?

Bestaande punten van de badkamer, keuken en toilet zullen worden behouden. Mocht dit niet aanwezig zijn dan wordt dit aangebracht. Dit zal per woning verschillen en zal nagekeken worden bij de technische opname.

Zullen de buizen van de toevoer van het ventilatiesysteem zichtbaar zijn?

Deze zullen netjes worden afgetimmerd met uitzondering van de zolder.

Kan ik een ventilatiefolder ontvangen deze informatie?

Dit kan zeker. Hier kunt u een digitale versie van onze ventilatiefolder downloaden.