Samen aan de slag voor een gezond, comfortabel en energiezuinig huis

Margrietstraat gaat verduurzamen!

Woont u in de Margrietstraat? Goed nieuws, u kunt uw woning verduurzamen! Door deze verduurzamende maatregelen wordt het in uw huis een stuk aangenamer en comfortabeler en gaat u besparen op de energierekening. Wilt u meer weten? Lees snel dit artikel.

Dak met zonnepanelen
“Verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energierekening!”

 

Update:

Goed nieuws! De meeste huurders in uw straat doen mee met de verduurzaming. Dat betekent dat wij de akkoordverklaringen hebben overgedragen aan de aannemer. In de komende weken neemt aannemer Plegt-Vos contact met u op om een afspraak te maken voor de technische opname.

Wat gaat er gebeuren?

Wij (Reimarkt) werken al bijna vijf jaar met Domijn samen om de huurwoningen duurzaam te verbeteren. Graag verduurzamen wij uw woning door middel van een complexmatige aanpak. Dit wil zeggen dat per wijk alle gelijksoortige huistypen in één keer worden verduurzaamd. Door een wijk in zijn geheel te verduurzamen en door materialen en andere benodigde middelen in één keer in te kopen, kunnen de werkzaamheden snel en achterelkaar plaatsvinden. Zo is uw huis sneller klaar en kunt u eerder van een comfortabelere woning genieten.

Een pakket speciaal voor uw woning
Speciaal voor uw woning is er een pakket met duurzame maatregelen samengesteld. Dit pakket is op te delen in 2 pakketten namelijk het basis- en het overig pakket. Het basispakket zorgt voor een comfortabelere woning en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Woningcorporatie Domijn neemt de kosten van het basispakket volledig voor haar rekening. Voor het zonnepanelenpakket wordt een (kleine) bijdrage van €31.- per maand opgenomen in de servicekosten. Door de zonnepanelen wekt u zelf stroom op. Samen met het basispakket betekent dit dat u gemiddeld €50.- per maand bespaart op uw energierekening. U bespaart dus meer dan de kosten die u voor het verduurzamingspakket maakt.In uw huis zullen de volgende duurzame maatregelen worden uitgevoerd:

– Plaatsen van 8 zonnepanelen
– Plaatsen van mechanisch ventilatiesysteem
– Het glas vervangen voor HR++ glas.
– HR++ glas van de achterdeur vervangen
– Nieuwe geïsoleerde voordeur
– Gevel wordt geïsoleerd
– Kozijnpanelen worden geïsoleerd
– Bodem wordt geïsoleerd

Naast het uitvoeren van verduurzamende maatregelen willen wij tegelijkertijd (klein) onderhoud uitvoeren. Op die manier combineren wij verduurzamen met het plegen van het onderhoud en heeft u er maar één keer last van. De onderhoudswerkzaamheden die we gaan uitvoeren zijn:

– Deursloten worden gelijksluitend gemaakt.
– Het kozijn bij de voordeur wordt (wanneer nodig) hersteld.
– De scheiding tussen uitbouw en de woning wordt geïsoleerd.
– Het plafond bij de voordeur wordt geïsoleerd
– Sausen van de voorgevel.
– Plaatselijk herstellen van voegwerk.
– Schilderwerkzaamheden

Hier kunt u de digitale versies van de brochure en akkoordverklaring downloaden:

 

“Doe mee met verduurzamen! Stuur de akkoordverklaring naar ons op!”

 

Ik wil meedoen!

Wilt u graag mee doen met de verduurzaming? In het opgestuurde infopakket vindt u het formulier ‘Akkoordverklaring’. Controleer de door ons vooraf ingevulde gegevens, vul de aanvullende gegevens in en stuur de formulieren naar ons op. Dit kan per mail door een (duidelijke) foto en/of scan te sturen naar enschede@reimarkt.nl, anders via de bijgeleverde antwoordenvelop.

Wilt u een telefonisch adviesgesprek?
Heeft u vragen over het verduurzamingstraject of zijn er onduidelijkheden? Bel onze klantenservice via het telefoonnummer053 850 6090. Vaak kunnen ze vragen over de verduurzaming direct beantwoorden. Mochten de vragen toch niet direct beantwoord kunnen worden of te complex zijn? Vraag dan een telefonisch adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Stuur een e-mail naar enschede@reimarkt.nl waarin u aangeeft wat uw vraag is en dat u graag een telefonisch adviesgesprek wilt. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen en een adviesgesprek inplannen.

Ik heb de formulieren opgestuurd, wat nu?

Na het opsturen van de akkoordverklaring en de voordeurkeuze wordt er een technische opname met de aannemer ingepland. Wanneer deze plaatsvindt is helaas nog onduidelijk en wordt op een later tijdstip bepaald. Als het zover is neemt de aannemer contact met u op.

De vervolgstappen
1. u heeft de akkoordverklaring getekend en naar ons opgestuurd;
2. we dragen alle verzamelde akkoordverklaringen over aan de aannemer;
3. de aannemer neemt contact met u op voor het inplannen van een opname;
4. de laatste controle wordt uitgevoerd en de materialen worden besteld;
5. de uitvoering gaat van start;
6. uw nieuwe, verduurzaamde huis is gereed.

De tijdsplanning
De aanmeldingperiode van uw complex is afgesloten. Dit betekent dat wij alle akkoordverklaringen hebben overdragen aan de aannemer. Op dit moment is de aannemer druk met het uitvoeren van de technische opnames en vervolgens de planning maken. Voor de technische opname wordt er telefonisch een afspraak met u ingepland met de aannemer. Zodra de planning afgerond is wordt u per brief en telefonisch geïnformeerd. De aannemer komt dan ook bij u langs om de planning met u door te nemen.

Meer informatie
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? We hebben een webpagina aangemaakt waarin diverse veel gestelde vragen beantwoord worden. Klik hier om naar die pagina te gaan. Staat uw vraag daar niet tussen of wilt u andere informatie opvragen? Neem dan contact met ons op via onze klantenservice of vul onderstaand formulier in.