Vragen? Bel ons tussen 9:00 en 17:30 op

085 018 52 33

Al meer dan 3.700 huishoudens gingen je voor

Wij krijgen gemiddeld een

8

Warmtepompen Ontdek hier welke warmtepomp bij je past en wat het kost

  • Bespaar ca. 40% op gasverbruik
  • Te combineren met warmtenet of CV-ketel
  • Slimme combinatie met zonnepanelen

De hybride warmtepomp is het duurzame verwarmingssysteem van nu. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot wel 40% op je gasverbruik. Kies hieronder welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past.

Slimme pakketten met Warmtepompen

Alle Warmtepompen

Hybride warmtepomp inclusief ketel

Combineer een nieuwe cv met een warmtepomp

Met dit verwarmingssysteem bespaar je gas en ben je klaar voor de toekomst. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 6950

Hybride warmtepomp voor bestaande ketel

Ook geschikt voor stadsverwarming

Deze warmtepomp is een slimme keuze als je cv nog lang niet aan vervanging toe is. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 4995

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!

Er zijn verschillende soorten warmtepompen; warmtepompen die je kunt combineren met een cv-installatie en volledig elektrische warmtepompen zonder gasaansluiting. Die eerste noemen we een hybride warmtepomp, die kun je aansluiten op een hr-ketel. Je cv springt dan aan op momenten dat de warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren, bijvoorbeeld als het vriest. Bij een goed geïsoleerde woning kun je ook kiezen voor de volledig elektrische warmtepomp, een all-electric warmtepomp genoemd, en daarmee de laatste stap maken naar gasloos wonen.

Welke warmtepomp het beste is voor jou hangt van een aantal factoren af. Allereerst is het belangrijk dat je eerst je energieverbruik al zoveel mogelijk omlaag hebt gebracht. Door goede isolatie voorkom je dat je onnodig stookt. Zou je dit niet doen, dan moet je een verwarmingssysteem met een groter vermogen aanschaffen dan je eigenlijk nodig hebt. Dat is zonde van je geld. De tweede factor is of je al vloerverwarming hebt. Vloerverwarming is lage temperatuurverwarming. Dat betekent dat het water dat door de leidingen loopt, tot minder hoge temperatuur verwarmd hoeft te worden. Dat betekent dat je minder hard hoeft te stoken. Vloerverwarming is een voorwaarde voor een all electric warmtepomp. Tot slot is je huidige gasverbruik van invloed op de keuze voor een warmtepomp. Dit hangt natuurlijk samen met het isolatieniveau en of je vloerverwarming hebt. Afhankelijk van het gasverbruik wat je dan nog nodig hebt, bepalen we of je huis geschikt is voor een all electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In dat laatste geval kijken we nog naar de leeftijd van je cv. Is je cv ouder dan 12 jaar, dan is het goed om die ook te vervangen.

Veel mensen denken dat je een warmtepomp alleen kunt combineren met vloerverwarming. Maar een hybride warmtepomp kan ook aangesloten worden op radiatoren. En eigenlijk is elk huis geschikt voor de hybride warmtepomp. De enige voorwaarde is dat je gevel en dak zijn geïsoleerd. Denk bij een goed geïsoleerde gevel ook aan glas, door HR++ glas te nemen hoef je minder hard te stoken. Je hoeft dan geen extra aanpassingen te doen aan je woning. Op deze manier kun je toch je gasverbruik met de helft reduceren en een interessant rendement halen, zeker als je de warmtepomp slim combineert met zonnepanelen.

Er is keuze uit verschillende soorten warmtepompen. De goedkoopste optie is een warmtepomp die je aansluit op je bestaande cv ketel, die is zo rond de €4.950. Een warmtepomp met nieuwe cv-ketel is rond de €6.900 en dus al wat duurder. De duurste optie is een warmtepomp waar geen cv-ketel naast hoeft, de all electric variant. Die laatste kost rond de €9.000. Een deel van het aankoopbedrag kun je terug krijgen via de Investeringssubsidie Duurzame Energie.

De overheid begrijpt dat de aanschaf van een warmtepomp een behoorlijke investering is. En dus is er een subsidieregeling voor de aanschaf van warmtepompen: de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Je krijgt een deel van het aankoopbedrag terug. Voor de goedkoopste variant krijg je €1.800 terug, voor duurdere warmtepompen is het bedrag wat hoger. Het subsidiebedrag is dus afhankelijk van het type warmtepomp. Het overgebleven deel kun je betalen met de Energiebespaarlening. Ga je ook isoleren? Dan kun je de ISDE subsidie combineren met de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Je komt in aanmerking voor deze subsidie als je twee of meer isolerende maatregelen laat uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas (HR++) en spouwmuurisolatie of aan gevelisolatie en vloerisolatie. De adviseur kan je hier meer over vertellen en de hoogte van de beiden subsidies voor je berekenen.

De werking van een lucht warmtepomp is te vergelijken met die van een omgekeerde airco. De buitenunit van de warmtepomp zuigt, net als een airco buitenlucht aan. Alleen haalt de warmtepomp juist de warmte uit de lucht, om die te gebruiken voor de verwarming van je huis. Dat gebeurt op een hele efficiënte manier: voor 4 kilowatt aan warmte wordt 1 kWh aan elektriciteit gebruikt. De andere 3 kilowatt komen uit de buitenlucht. Wil je meer weten over de techniek achter een hybride warmtepomp? Lees dan hier verder. (verwijzing naar blog)

Er zijn ook warmtepompen die de bodem als warmtebron gebruiken. Die warmtepomp gebruikt een warmtewisselaar om warmte uit de bodem te onttrekken. De bodem heeft het hele jaar door een temperatuur van 10 tot 12 graden. Voor deze warmtepomp moet je dus diep de grond in. Voor het aanbrengen van de leidingen moeten grote machines in je tuin boren, niet elke tuin is daar geschikt voor. Daarnaast moet je een vergunning aanvragen, wat ook tijd en geld kost. Een grondwarmtepomp is dus een zware ingreep en daardoor ook een stuk duurder. En de haalbaarheid is in veel gevallen onzeker. Daarom hebben wij ervoor gekozen om deze warmtepomp niet standaard aan te bieden. Mocht je hier wel interesse in hebben, dan kunnen wij je met een installateur in contact brengen.

ook interessant voor jou