Vragen? Bel ons tussen 9:00 en 17:30 op

085 018 52 33

Al meer dan 3.700 huishoudens gingen je voor

Wij krijgen gemiddeld een

8

Vloerisolatie Alle mogelijkheden om je vloer of kruipruimte te isoleren.

  • Bespaar tot 160 euro per jaar
  • Dé oplossing voor vochtproblemen
  • In drie stappen geregeld
  • Voorkomt dat vocht de woning in komt

Door je vloer te isoleren voorkom je dat kou en vocht vanuit de kruipruimte je woning in komen. Kies hier welke isolatie bij jouw vloer past. Heb je een hele lage kruipruimte? Dan is bodemisolatie een goede oplossing. Ontdek hier de opties en prijzen.

Slimme pakketten met Vloerisolatie

Alle Vloerisolatie

Betonvloer isoleren

Voorkomt dat kou de woning in komt

Je kunt thuis blijven terwijl wij je vloer isoleren. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 1410

Bodem isoleren

Stopt kou en vocht

Bodemisolatie is dé oplossing tegen vochtproblemen. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 1050

Houten vloer vervangen

In één keer als nieuw

Je woonkamer voelt als nieuw. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 8850

Betonvloer na-isoleren

minder kou uit de vloer

De aanwezige isolatie is vaak maar beperkt, extra isoleren maakt dan écht verschil. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 1260

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!

Je vloer isoleren wij vanuit de kruipruimte. Afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte brengen wij isolatiemateriaal aan op de bodem van de kruipruimte of tegen de onderkant van de vloer. Door je vloer te isoleren zorg je dat de ruimte onder de vloer minder koud en vochtig is. Waardoor er minder kou en vocht via de vloer je huis in komt. Met deze vorm van isolatie maak je de woning dus comfortabeler! Wij bieden verschillende isolatiemaatregelen, afhankelijk van je kruipruimte. Lees hieronder meer over bodemisolatie en vloerisolatie voor je kruipruimte.

Bij bodemisolatie isoleren wij de bodem van je kruipruimte door EPS parels in de kruipruimte te spuiten. Bodemisolatie is een goede oplossing als je een vochtige en lage kruipruimte hebt, tot 45 cm hoogte, of als er leidingen tegen de onderkant van vloer zijn aangebracht, die wil je vrij houden. Wij isoleren de bodem van je kruipruimte met EPS parels, dit materiaal heeft een hoge isolatiewaarde, gaat lang mee en is 100% recyclebaar. Nadat je kruipruimte is geïsoleerd blijven de leidingen onder de vloer goed bereikbaar. Door de bodem te isoleren zorg je voor drogere lucht in de kruipruimte. Als er vocht in je kruipruimte komt stijgen de EPS korrels mee, waardoor ze voorkomen dat het vocht de woning in trekt. Bodemisolatie is snel en makkelijk uit te voeren.

Voor een betonnen vloer gaan we onder de vloer, de kruipruimte in, en brengen isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer aan. Bij het isoleren van de vloer met spuiten we een laag Jetspray tegen de onderkant van de betonnen vloer. De betonnen vloer kunnen we hierdoor snel en zonder overlast isoleren. Jetspray bestaat voor 80% uit gerecycled materiaal en is, in tegenstelling tot pur, niet giftig. Het is daardoor veilig in gebruik en geurloos. Het materiaal is geschikt voor alle betonvloeren en makkelijk aan te brengen, je kunt gewoon in je huis blijven terwijl wij je betonvloer isoleren.

Je kunt een houten vloer isoleren tussen de balken. De isolatieparels van Neopixels zijn hier zeer geschikt voor. Er wordt een aluminiumreflectiefolie onder de vloer tussen de houten balken gespannen, waarna deze via de kruipruimte wordt volgeblazen met de EPS parels. Door de houten vloer te isoleren komt er geen koude lucht meer je woning in, met als resultaat een vloer die zo’n 4 graden warmer is! De EPS parels van Neopixels bestaan voor 98% uit lucht. Wij kiezen bewust niet voor chemische vlokken of een kwetsbaar materiaal zoals TonZon. EPS is 100% recyclebaar en heeft een hoge isolatiewaarde. De houten vloer kan daarmee snel en zonder overlast worden geïsoleerd.

De prijs van vloerisolatie hangt af van het materiaal en hoe je de vloer laat isoleren. Bodemisolatie is goedkoper dan vloerisolatie, dit is voor een tussenwoning €1.350. De kosten voor het isoleren van een houten vloer met EPS parels liggen voor een gemiddelde woning rond de €2.150. En voor het isoleren van een betonnen vloer rond de €1.780. De kosten kun je ook betalen met de Energiebespaarlening. Je kunt deze voordelige lening gebruiken voor alle drie de vormen van vloerisolatie. Wij hebben bij het selecteren van de producten rekening gehouden met de voorwaarden van deze lening.

Wanneer je zelf de vloer gaat isoleren moet je goed letten op vocht en hoe je de kruipruimte ventileert. Als dit niet goed gebeurt krijg je vochtproblemen, en ben je nog veel verder van huis. Er zijn materialen die je zelf onder de vloer kunt aanbrengen. De materialen waarmee wij vloeren isoleren kunnen alleen door een gecertificeerd bedrijf aangebracht. Een professioneel bedrijf let ook op ventilatie en vocht in je kruipruimte en ventilatie. Wanneer je zelf de vloer isoleert kom je niet in aanmerking voor de Energiebespaarlening.

Schelpen isoleren minder goed dan EPS parels, waardoor je een veel dikkere laag zou moeten aanbrengen. Veel kruipruimtes hebben niet genoeg ruimte voor zo’n dikke laag. Daarnaast zijn schelpen ook een zwaar materiaal. Als je leidingen op de grond van de kruipruimte hebt moet je die verleggen. Wij kiezen daarom voor de lichte EPS parels, waardoor je nog wel bij leidingen kunt.

Wil je echt warme voeten? Dan is vloerisolatie alleen niet genoeg, maar raden we aan om ook te kiezen voor vloerverwarming. De vloerisolatie voorkomt dat de warmte van de vloerverwarming ook naar beneden uitstraalt. En de isolatie voorkomt dat er vocht onder je vloer komt. Vloerverwarming is dus een slimme combinatie met vloerisolatie, en je bent dan goed voorbereid op duurzame verwarmingssystemen zoals een warmtepomp.

Vloerisolatie is geen geluidsisolatie. Een vloer isoleer je van de onderkant, om te voorkomen dat vocht en kou de woning in trekken. Geluidsisolatie is vooral bedoeld voor appartementen, waarbij het materiaal aan de bovenkant van de verdiepingsvloer wordt aangebracht. Dit materiaal is geluiddempend en komt onder de vloer, zoals het parket. Geluidsisolatie heeft geen duurzaam effect. Wij bieden alleen vloerisolatie als duurzame woningverbetering en geen geluidsisolatie.

ook interessant voor jou