Vragen? Bel ons tussen 09:00 en 17:30 op

085 018 52 33

Al meer dan 3.700 huishoudens gingen je voor

Wij krijgen gemiddeld een

8

Mechanische afzuiging De basis in combinatie met isoleren voor gezond wonen

Mechanische ventilatiebox vervangen
Mechanische ventilatiebox vervangen
×

Vergelijkbare producten

€ 1250

voor prijs en besparing op maat

Merk en type Duco
Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect
Uitvoeringstijd dag(en)

Productbeschrijving

Mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van vervuilde lucht en toevoer van buitenlucht. Het systeem zorgt zo voor gezonde lucht en voorkomt problemen door vocht in huis. Vooral in de badkamer en keuken is het belangrijk om te ventileren, omdat in deze kamers bij het koken vieze lucht vrij komt en deze ruimtes vaak vochtig zijn. Een mechanisch systeem slaat aan als er teveel CO2 in de lucht zit of de luchtvochtigheid te hoog wordt. Zou je dit niet doen, dan heeft dat schadelijke gevolgen voor je gezondheid.

Specificaties

Technische kwaliteit debiet tot 400 (m³/h)
Merk Duco

Wat zit in de prijs?

Het leveren en monteren van: Afvoer kanalen uitvoeren in Dyka Air CO2 regeling d.m.v. box sensor RH (luchtvochtigheid) regeling d.m.v. box sensor Regeling badkamer d.m.v. extra handzender in de badkamer Wandcontactdoos bij ventilatie box op zolder. Bedrijfsklaar opleveren incl. inregelrapport.

Opwekken en isoleren

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 57,11 p/m
  • Zonnepanelen 3.240,00
  • Vloerisolatie 1.575,00
  • Muurisolatie 792,00

Maximaal besparen

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 62,96 p/m
  • Dakisolatie 4.950,00
  • Zonnepanelen 3.240,00
  • Muurisolatie 792,00

Ontdek in slechts 3 stappen wat een slim pakket is voor jouw huis en situatie!

Ontvang een gratis adviesrapport met kosten en besparingen in je mail

Wanneer moet ik mijn ventilatiesysteem vervangen?

Ernst legt het uit

Als je een oud mechanisch ventilatiesysteem hebt, dan loont het om deze te vervangen. Ventilatiesystemen van vijftienjaar of ouder verbruiken veel stroom en maken veel lawaai. Terwijl de nieuwe systemen energiezuinig en geluidloos zijn. In veel gevallen kan het nieuwe systeem op de bestaande ventilatiekanalen worden aangesloten. Die kanalen moeten wel schoon gemaakt, maar dat is minder ingrijpend en kostbaar dan de aanleg van nieuwe ventilatiekanalen.

Mechanische afzuiging

De basis in combinatie met isoleren voor gezond wonen

Met dit systeem heb je altijd gezonde lucht in huis. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 1250

Mechanisch ventileren per ruimte

CO2 gestuurd met warmteterugwinning voor minimaal verlies

Haal gezonde lucht in huis, zonder warmteverlies! ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 3500

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!

Het hangt van factoren af of we nieuwe ventilatiekanalen moeten aanleggen. Als je al een oud afzuigsysteem hebt, dan kunnen we het nieuwe systeem op de bestaande kanalen aansluiten. Maar als er asbest in de kanalen zit, wat voorkomt, dan moeten we nieuwe kanalen aanleggen. Daarnaast hangt het ook van het ventilatiesysteem af. Zo bieden wij ook een ventilatiesysteem met warmte-terug-winning, die hangen we op de plaats van je bestaande radiator aan de buitengevel. Daarvoor moeten alleen twee kleine kanalen naar buiten aangelegd.

Het beste ventilatiesysteem hangt af van je situatie. Heb je al ventilatieroosters bij je ramen? Heb je een verouderd ventilatiesysteem? Is je woning al geïsoleerd of niet? Het maakt allemaal uit. Als je al ver bent met het duurzaam verbeteren van je woning is het ventilatiesysteem met warmteterugwinning een mooie vervolgstap. Die is met minimale aanpassingen te plaatsen en is goed te combineren met duurzame verwarmingssystemen zoals een warmtepomp.

Het voordeel van de moderne mechanische ventilatiesystemen is dat ze automatisch in- en uitschakelen. Het systeem monitort de CO2 en luchtvochtigheid en slaat aan wanneer dat nodig is. En weer uit zodra dat niet meer nodig is. Je ventilatie blijft dus niet onnodig lang doorwerken en stroom verbruiken.