Vragen? Bel ons tussen 9:00 en 17:30 op

085 018 52 33

Al meer dan 3.700 huishoudens gingen je voor

Wij krijgen gemiddeld een

8

Ventilatiesystemen Gezond wonen met maximaal comfort

  • Binnen 1 dag opgeleverd
  • Gezonde lucht in huis
  • Energiezuinig

Bij energiebesparing denk je misschien niet gelijk aan ventilatie. Toch is goede ventilatie een belangrijk onderwerp voor iedereen die energiebesparende maatregelen wilt nemen. Omdat je na isoleren ook goed moet ventileren en gezonde lucht in huis.

Slimme pakketten met Ventilatiesystemen

Alle Ventilatiesystemen

Mechanische afzuiging

De basis in combinatie met isoleren voor gezond wonen

Met dit systeem heb je altijd gezonde lucht in huis. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 1250

Mechanisch ventileren per ruimte

CO2 gestuurd met warmteterugwinning voor minimaal verlies

Haal gezonde lucht in huis, zonder warmteverlies! ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 3500

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!

Slaap jij het liefst met de ramen open? Dan ben je niet de enige, natuurlijke ventilatie heeft voor velen van ons nog steeds de voorkeur. Tot voor kort mocht je in een huis na een van-het-gas-af-renovatie geen ramen meer open zetten. Het was een zogenaamd gesloten systeem, waarbij de ventilatie en verwarming automatisch worden geregeld. Klinkt mooi, maar het leidde tot veel problemen omdat wij mensen nu eenmaal gewend zijn om met een raam open te slapen. Gelukkig zijn er nu veel concepten waarbij je voor een deel natuurlijk ventileert, dus gewoon het slaapkamerraam open kunt zetten.

Is natuurlijke ventilatie alleen voldoende? Nee, wil je echt gezonde lucht, dan moet je ook mechanisch ventileren. Een mechanisch systeem let op het CO2 en het vochtgehalte in de lucht. Als het vocht niet goed weg kan, krijg je last van schimmels. Daar kun je langdurig ziek van worden. Daarom is mechanische ventilatie vooral belangrijk in de keuken waar bij het koken vieze lucht vrijkomt of in de badkamer waar het extra vochtig is. En in de woonkamer wil je in de winter geen raam open zetten, maar wil je wel gezonde lucht. Dan biedt een ventilatiesysteem met Warmte-terug-Win-installatie (WTW) uitkomst. Die zuigt de ‘vieze’ lucht af. En de WTW gebruikt de warmte van die lucht om de gezonde buitenlucht te verwarmen, voor die de woonkamer in wordt geblazen. Zo heb je toch gezonde lucht zonder dat je last hebt van kou en zonder dat je extra moet stoken.

Ventilatie is het verversen van de lucht. In dit geval is dat het afzuigen van de lucht uit de woning en nieuwe gezonde lucht in de woning blazen. Bij ventileren denk je misschien ook aan koelen van je woning. Dan denk je aan airco’s of een ventilator, dit zijn apparaten die veel stroom verbruiken. Het is daarom slimmer om duurzame maatregelen, zoals isolatie, HR++ glas, een groen dak en zonnepanelen, te nemen om je huis in de zomer koel te houden.

De plaatsing verschilt per ventilatiesysteem. Ventilatie voor afzuiging in de keuken en badkamer wordt vaak in de badkamer geplaatst. Als er al kanalen zijn, dan kan de ventilatiebox daar op aangesloten worden. Het ventilatiesysteem met warmteterugwinning kan op de plek van een radiator tegen de buitengevel geplaatst. We leggen dan twee kleine kanalen aan naar buiten die van buiten worden afgewerkt met ventilatieroosters, daar zie je aan de binnenkant niks van.

Goed ventilatie is voor iedereen belangrijk, maar natuurlijk net wat belangrijker voor iedereen die last heeft van longziektes, zoals astma. Een ventilatiesysteem bewaakt de luchtkwaliteit en slaat aan als er teveel CO2 en vocht in de lucht zit. Als er teveel vocht in de lucht zit, krijg je last van schimmels en andere problemen. Dat is heel erg ongezond en je kunt er langdurig ziek van worden.

Mechanische ventilatie is nodig voor het verwijderen van vervuilde lucht uit de woning. Vaak wordt er mechanisch geventileerd in de keuken, badkamer en toilet, omdat hier de meest vochtige en vervuilde lucht aanwezig is. Wij bieden voor deze ruimten een ventilatiesysteem dat aanslaat als er teveel vocht of CO2 in de kamer is. Het ventilatiesysteem in je badkamer gaat dan alleen aan als het nodig is en blijft werken tot de lucht weer schoon is. Maar wie wil kan het systeem ook handmatig aanzetten.

ook interessant voor jou