Vragen? Bel ons tussen 09:00 en 17:30 op

085 018 52 33

Al meer dan 3.700 huishoudens gingen je voor

Wij krijgen gemiddeld een

8

Voorzetwanden Isoleer je binnenmuur voor een hoge isolatiewaarde

Voorzetwand incl. gipsplaat per 600mm breed (Kooltherm K17 82,5mm Rc=3,5)
Voorzetwand incl. gipsplaat per 600mm breed (Kooltherm K17 82,5mm Rc=3,5)
×

Vergelijkbare producten

€ 5100

voor prijs en besparing op maat

Merk en type Kooltherm K17
Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect
Uitvoeringstijd 3 dag(en)

Productbeschrijving

Voorzetwanden zijn dé oplossing voor woningen zonder spouwmuur. Met voorzetwanden kun je de hele gevel aan de binnenzijde isoleren. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de gevel in de ruimten die je veel gebruikt, zoals je woonkamer en keuken, te isoleren. Wij isoleren je gevel aan de binnenkant met een compleet systeem van voorzetwanden bestaande uit isolatieplaten van PIR, dampfolie en gipsplaat. Zo kan de voorzetwand direct worden afgewerkt met verf of behang. Dit is ook interessant voor mensen die hun spouw al hebben geïsoleerd en nu een volgende stap willen zetten. Om van het gas af te gaan, moet je het energieverbruik zoveel mogelijk omlaag brengen. Spouwmuurisolatie alleen is dan niet genoeg. Met voorzetwanden breng je het energieverbruik nog verder omlaag. Dit is een goede oplossing als isolatie aan de buitenzijde geen optie is.

Specificaties

Technische kwaliteit Rc = 3.84
Levertijd 70 dagen
Bouwtijd 3 dagen
Merk Kooltherm K17
Afmeting Per 600mm breedte, verdiepingshoog, dikte = 82,5mm

Wat zit in de prijs?

De voorzetwanden die wij hebben geselecteerd zijn een compleet systeem, bestaande uit een PIR plaat, dampfolie en gipsplaat. Bij de prijs zit het plaatsen van de voorzetwanden en, als dat nodig is, het weghalen en opnieuw plaatsen van de radiatoren. We zorgen dat de randen tussen de wanden netjes worden afgewerkt. Zo kan de wand direct worden geverfd of behangen. Je kunt aanvullend kiezen voor opties zoals een nieuwe vensterbank, een zitje in de vensterbank, extra bergruimte of een extra afwerking zodat de wanden klaar zijn voor de schilder.

Opwekken en isoleren

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 57,11 p/m
  • Zonnepanelen 3.240,00
  • Vloerisolatie 1.575,00
  • Muurisolatie 792,00

Optimaal isoleren

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 52,91 p/m
  • Dakisolatie 6.976,73
  • Vloerisolatie 1.575,00
  • Muurisolatie 792,00

Ontdek in slechts 3 stappen wat een slim pakket is voor jouw huis en situatie!

Ontvang een gratis adviesrapport met kosten en besparingen in je mail

Wanneer zijn voorzetwanden de beste keuze?

Thijs legt het uit

Voorzetwanden zijn geschikt voor woningen zonder spouwmuur, dit zijn vaak vooroorlogse woningen. Door een voorzetwand aan de binnenzijde tegen de buitenmuur te plaatsen, verbeter je de woning en verlaag je het gasverbruik. Eventuele leidingen kunnen in de wand weggewerkt. En het is zelfs mogelijk om voorzetwanden te combineren met het timmeren van een zitje in het raam of kastenwanden. Zo benut je de ruimte optimaal en heb je minder nadelen van het ruimteverlies door de isolatie. Deze voorzetwanden zijn ook een goede stap richting wonen zonder aardgas.

Alle Muurisolatie

Spouwmuurisolatie

Eenvoudig te isoleren voor grote impact op huis en energieverbruik

Een kleine investering, maar spouwmuurisolatie is grote winst voor je energierekening en comfort. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 880

Spouwmuurisolatie na isoleren

Herstel je isolatie en voorkom onnodig warmteverlies

Als het isolatiemateriaal in je spouw is verzakt verlies je onnodig warmte. Dan valt er met deze maatregel opnieuw veel winst te behalen. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 615

Voorzetwanden

Isoleer je binnenmuur voor een hoge isolatiewaarde

Deze voorzetwanden isoleren je gevel aan de binnenzijde voor een verlaging van je gasverbruik en een aangename temperatuur in huis. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 5100

Houten panelen isoleren

Voorkom een warmtelek onder je raam

Deze voorzetwanden isoleren je gevel voor een verlaging van je gasverbruik en een aangename temperatuur in huis. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 120

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!

Je buitenmuur wordt geïsoleerd door de voorzetwanden aan de binnenzijde tegen de muur aan te brengen. Dit type wanden wordt altijd aan de binnenzijde geplaatst. Je verliest hierdoor wel wat ruimte. De voorzetwanden variëren in dikte van 90 mm tot 140 mm. Hoe dikker de wand, hoe hoger de isolatiewaarde. De adviseur bespreekt met je welke dikte het beste past bij jouw huis en situatie.

Wij bieden twee verschillende diktes aan. Je kunt kiezen uit voorzetwanden van 90 mm dik en voorzetwanden van 130 tot 140 mm dik. De dikkere voorzetwanden hebben een betere isolatiewaarde, maar je verliest hierdoor wel meer ruimte. De beste keuze voor jou hangt af van met welk doel je wilt besparen en van je huis en energieverbruik. De adviseur bespreekt dit met je op basis van je pakketkeuze en zal je adviseren over welke voorzetwanden het beste bij jouw huis, situatie en wensen passen.

De prijs van voorzetwanden hangt af van de dikte van de isolatieplaten en van hoeveel vierkante meters je wilt isoleren. Kies je ervoor om alleen je woonkamer te doen of wil je de hele begane grond laten isoleren? Voor een gemiddelde woonkamer kost het rond de €2.400 om de voor- en achtergevel aan de binnenzijde met voorzetwanden te isoleren. De adviseur zal op basis van jouw situatie en wensen een totaalprijs berekenen en een offerte op maat maken.

Ja er kan gekozen voor een extra afwerking waardoor de wanden ook geschikt zijn voor een natte ruimte, zoals je badkamer.

Wanneer je de spouwmuur al hebt geïsoleerd kunnen voorzetwanden ook een optie zijn. Je kiest je er dan voor om alleen de ruimtes die je verwarmt extra te isoleren. Vaak zijn dat je keuken en woonkamer, die isoleer je dan aan de binnenzijde. Dit is net als je buitengevel isoleren een laatste stap, maar wel minder ingrijpend.

De voorzetwanden zijn geschikt voor huizen zonder een spouw. Dit zijn vaak vooroorlogse huizen. Huizen uit deze periode hebben ook vaak een karakteristiek uiterlijk, daarom is isolatie aan de buitenzijde geen optie. Vooroorlogse woningen kunnen wij dus aan de binnenzijde isoleren met de voorzetwanden. Voor monumenten moeten we per individueel geval bepalen of wij de beste partij zijn om dit mee uit te voeren. Voor advies op maat verwijzen wij door naar de Groene Grachten.