Vragen? Bel ons tussen 9:00 en 17:30 op

085 018 52 33

Al meer dan 3.700 huishoudens gingen je voor

Wij krijgen gemiddeld een

8

Spouwmuurisolatie Eenvoudig te isoleren voor grote impact op huis en energieverbruik

Snel en eenvoudig besparen
Spouw 60 mm vullen met parels (Rc = 1.82)
Spouw 60 mm vullen met parels (Rc = 1.82)
×

Vergelijkbare producten

€ 880

voor prijs en besparing op maat

Merk en type HR++ parels
Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect
Uitvoeringstijd 1 dag(en)

Productbeschrijving

Spouwmuurisolatie is een van de meest voordelige en eenvoudige ingrepen om je gasgebruik te verlagen. Dankzij de isolatie gaat de warmte niet meer verloren via de gevel. En houd je tocht en vocht buiten de deur. Met als resultaat een flinke besparing op je gasverbruik en een comfortabele woning. En maak je vooral geen zorgen over vochtproblemen, we letten er op dat er goed geventileerd wordt. We isoleren de spouw met een niet giftig, recyclebaar isolatiemateriaal, dat voor 98% uit lucht bestaat.

Specificaties

Technische kwaliteit Rc = 1.82
Levertijd 35 dagen
Bouwtijd 1 dagen
Merk HR++ parels
Afmeting 60 mm

Wat zit in de prijs?

In de prijs zit het isolatiemateriaal, de uitvoering en de middelen voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal. Na het isoleren van de spouw worden de gaten in je gevel weer netjes dicht gevoegd, dit is bij de prijs inbegrepen. Mogelijk komen er extra kosten bij voor het aanbrengen van ventilatieroosters. Voor een gemiddelde rijwoning betaal je daar tussen de €100 en €150 voor. De adviseur bespreekt dit met je in het offertegesprek, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Opwekken en isoleren

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 57,11 p/m
  • Zonnepanelen 3.240,00
  • Vloerisolatie 1.575,00
  • Muurisolatie 792,00

Optimaal isoleren

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 52,91 p/m
  • Dakisolatie 6.976,73
  • Vloerisolatie 1.575,00
  • Muurisolatie 792,00

Ontdek in slechts 3 stappen wat een slim pakket is voor jouw huis en situatie!

Ontvang een gratis adviesrapport met kosten en besparingen in je mail

Waarom je spouw isoleren?

Frank legt het uit

Spouwmuurisolatie is de beste oplossing voor huizen die tussen 1946 en 1975 zijn gebouwd en waarvan de spouw nog niet is geïsoleerd. De kosten zijn in vergelijking met andere isolatiemaatregelen laag, terwijl de winst voor je energierekening en het comfort in je woning juist groot is. En je spouwmuur isoleren kan vaak al in één dag. Dit maakt spouwmuurisolatie tot een hele aantrekkelijke maatregel.

Alle Muurisolatie

Spouwmuurisolatie

Eenvoudig te isoleren voor grote impact op huis en energieverbruik

Een kleine investering, maar spouwmuurisolatie is grote winst voor je energierekening en comfort. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 880

Spouwmuurisolatie na isoleren

Herstel je isolatie en voorkom onnodig warmteverlies

Als het isolatiemateriaal in je spouw is verzakt verlies je onnodig warmte. Dan valt er met deze maatregel opnieuw veel winst te behalen. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 615

Voorzetwanden

Isoleer je binnenmuur voor een hoge isolatiewaarde

Deze voorzetwanden isoleren je gevel aan de binnenzijde voor een verlaging van je gasverbruik en een aangename temperatuur in huis. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 5100

Houten panelen isoleren

Voorkom een warmtelek onder je raam

Deze voorzetwanden isoleren je gevel voor een verlaging van je gasverbruik en een aangename temperatuur in huis. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 120

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!

Sommige huizen hebben een dubbele gevel. Dat betekent dat hun gevel bestaat uit een buitenblad en een binnenblad. De ruimte tussen die gevels noemen we de spouw. Begin vorige eeuw is begonnen met het bouwen van huizen met een spouw en pas vanaf de jaren ’60 werd het verplicht om huizen met spouwmuur te bouwen. De spouw is bedoeld om te voorkomen dat vocht via de buitengevel naar binnen komt. Dat vocht blijft in de spouw en dringt niet door het binnenblad. Rond de oliecrisis van 1973 is begonnen met isoleren van spouwmuren, om zo het energieverbruik te verlagen. Het isolatiemateriaal in de spouw beschermt je, net als de spouw deed, tegen vocht van buiten.

Spouwmuurisolatie is een van de meest goedkope maatregelen om je huis duurzamer te maken, je energieverbruik te verlagen en je wooncomfort te verhogen. Je ziet op deze pagina wat het ongeveer kost voor een gemiddelde tussenwoning. Je doet het natuurlijk niet voor het geld, maar toch is het fijn dat je dit snel terugverdient. Ter vergelijking, het rendement van spouwmuurisolatie is gelijk aan 12% rente op je spaarrekening. En nu de gasprijzen stijgen is het des te interessanter om je gasverbruik te verlagen met isolerende maatregelen.

Er is op dit moment subsidie voor spouwmuurisolatie: de subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Je komt hiervoor in aanmerking als je spouwmuurisolatie combineert met een of meer andere isolatiemaatregelen, zoals dubbel glas (HR++), dakisolatie of vloerisolatie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal vierkante meter spouw dat je laat isoleren.

Je komt met spouwmuurisolatie wel in aanmerking voor de Energiebespaarlening. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn gemiddeld €650 voor een tussenwoning en €X voor een hoekwoning. Wanneer je dit betaalt met de Energiebespaarlening, betaal je slechts €X per maand aan aflossing voor een tussenwoning. En voor de hoekwoning is dat een maandaflossing van €X per maand. We rekenen hier met een pakket van minder dan €5.000, een rente van X over een looptijd van 7 jaar.

Je kunt de spouw laten isoleren zonder dat je bang hoeft te zijn voor schimmels en vocht. Het is wel belangrijk dat je het door een professional laat isoleren, daarom werken wij alleen met gecertificeerde isolatiebedrijven. Zij isoleren niet alleen je spouw, maar letten ook goed op ventilatie. Dat betekent dat ze erop letten dat het vocht uit de woning goed weg kan. En het isolatiemateriaal beschermt je tegen vocht van buiten. De EPS-parels of korrels waarmee wij isoleren zijn dampdicht, waardoor ze voorkomen dat vocht door het isolatiemateriaal naar het binnenblad trekt. Een andere zorg is dat er giftige dampen ontstaan. In het verleden werden spouwmuren nog wel eens geïsoleerd met giftige materialen, zoals Pur. Daarom isoleren wij niet met Pur. Wij kiezen zoveel mogelijk voor duurzame en gezonde materialen. De EPS-korrels zijn 100% recyclebaar isolatiemateriaal en niet giftig.

Wij isoleren spouwmuren met EPS parels, ook wel korrels genoemd. EPS staat als isolatiemateriaal bekend om zijn hoge isolatiewaarde, die niet in kwaliteit afneemt. De parels bestaan voor 98% uit lucht en de overige 2% bestaat uit waterstof en koolstof. Daarnaast is het 100% recyclebaar. Dit maakt dat het, in tegenstelling tot Pur, een milieuvriendelijk en gezond (niet giftig) isolatiemateriaal is.

Wanner het een tijd geleden is dat je spouw is geïsoleerd, en je twijfelt of er toch weer kou en vocht door de muur heen komen; dan is het verstandig de spouw na te isoleren, zodat deze weer goed geïsoleerd is. Op deze manier ben je in de winter weer verzekerd van een warme, comfortabele woning en verlost van onnodig hoge stookkosten. Wij bieden het na-isoleren van de spouw aan voor een vaste prijs per gevelmaat. Afhankelijk van de al aanwezige isolatie, wordt de spouw bijgevuld met wol of aminothermschuim.

Nee, een spouwmuur isoleren moet je echt overlaten aan een professioneel bedrijf. Professionele bedrijven hebben de gereedschappen om je spouw te controleren, schoon te maken en zonder al te veel ingrepen je huis te isoleren. Wanneer iemand zonder de juiste kennis dit doet, ontstaat er een risico op vochtproblemen en koudebruggen. Een koudebrug betekent dat de isolatielaag doorbroken is, waardoor je huis op die plek veel warmte verliest. Dan moet al het isolatiemateriaal er weer uit en opnieuw geïsoleerd. Dat zijn dubbele werkzaamheden en dus ook dubbele kosten. Je kunt het dus beter in een keer goed laten uitvoeren door een erkend bedrijf.