Subsidie en financiering

Ontdek hoe jij jouw duurzame droomhuis voordelig realiseert

Aanvragen Energiebespaarlening

Aanvragen Investeringssubside Duurzame Energie (ISDE)

Terugvragen btw na aanschaf zonnepanelen

Aanvragen Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE's

 

Energiebespaarlening

 1. Kies wat je wil
  Op onze website ontdek je met de Quickscan meteen wat er kan in jouw huis. Kies op basis van het rapport wat je wilt doen door een pakket te kiezen of zelf een pakket samen te stellen.
   
 2. Maak het af met jouw adviseur
  Na afloop van het adviesgesprek, krijg je van ons een offerte op maat. Als je de offerte getekend hebt, komen we bij je thuis langs om alles na te lopen. In een enkel geval wordt de offerte na dat bezoek bijgesteld.
   
 3. Je vraagt de Energiebespaarlening aan.
  Je krijgt van ons een mailtje als het zover is met een link naar de aanvraagpagina. Voor het aanvragen doorloop je een paar vragen van SVn.
   
 4. Het SVn beoordeelt jouw aanvraag
  Let op, SVn doet ook een BKR-toets, zie hieronder. Je krijgt binnen 8 werkdagen antwoord van het SVn.
   
 5. Je krijgt een offerte van het SVn
  In de toegestuurde offerte staan het leenbedrag, de maandtermijn (rente en aflossing), het rentepercentage, de looptijd van de lening en welke documenten SVn nodig heeft om jouw aanvraag goed te kunnen keuren.
   
 6. Je stuurt de gevraagde documenten naar het SVn.
  Wij hebben de meeste documenten al voor je ingevuld en meegestuurd met je offerte.
      
 7. Het SVn controleert de door jou aangeleverde documenten.
  Binnen 8 werkdagen krijg je bericht van het SVn.
   
 8. Wij sturen jou een factuur voor de aanbetaling
  Als het bedrag van jouw pakket hoger is dan € 2000,-, dan vragen we jou om de helft van het bedrag voorafgaand aan de uitvoering te betalen. Je kunt de factuur voor de werkzaamheden naar SVn sturen. Zij zorgen dat de factuur betaald wordt.
   
 9. Wij voeren de door jou gekozen maatregelen uit
  Jij plant samen met ons de uitvoering in. Wij ronden de uitvoering pas af als jij helemaal tevreden bent. Nu is het tijd om te genieten van jouw comfortabele, energiezuinige huis!
   
 10. Wij sturen jou een factuur voor de betaling
  Binnen 10 werkdagen nadat jij akkoord hebt gegeven op de oplevering van jouw huis, krijg jij van ons een verzoek tot betaling van het (rest)bedrag.

   

Investeringssubsidie Duurzame Energie

 1. Kies wat je wil
  Zodra jij bij jouw adviseur hebt aangegeven dat jij benieuwd bent naar de mogelijkheden van één van onze apparaten, wordt dit apparaat toegevoegd aan jouw pakket. Ons aanbod is altijd subsidieproof: wij zorgen ervoor dat jij niet na hoeft te denken over of je wel of niet voor subsidie in aanmerking komt. Daar zijn wij voor.
   
 2. Maak het af met jouw adviseur
  Na afloop van het adviesgesprek krijg je van ons een offerte op maat. Als je de offerte getekend hebt komen we bij je thuis langs om alles na te lopen. In een enkel geval wordt de offerte na dat bezoek bijgesteld.
   
 3. Wij installeren het apparaat dat jij hebt aangeschaft
  Nadat wij bij jou thuis zijn geweest, gaan we over tot installatie van het apparaat dat jij hebt aangeschaft. Ben je bang dat dit lang duurt? Nergens voor nodig, vaak is het binnen een dag geregeld.
   
 4. Wij sturen jou een factuur voor de betaling
  Binnen 10 werkdagen nadat jij akkoord hebt gegeven op de installatie van jouw apparaat, krijg jij van ons een verzoek tot betaling. Nadat jij de betaling hebt gedaan, sturen we jou een betaalbevestiging. Zorg dat je deze goed bewaart, het betaalbewijs heb je nodig bij het indienen van de aanvraag.
   
 5. Je vraagt de subsidie aan
  Zodra jij onze betaalbevestiging hebt ontvangen, kun je de subsidie aanvragen. Is je niet helemaal duidelijk hoe dit werkt? Geef dat dan aan bij jouw adviseur, die heeft deze aanvraagprocedure al heel vaak voorbij zien komen. Binnen 13 weken nadat de subsidieverstrekker jouw aanvraag heeft ontvangen, krijg je bericht of de subsidie is toegekend. Zorg in elk geval dat je de aanvraag doet binnen 6 maanden na de installatie van jouw apparaat. Dat is de termijn die de subsidieverstrekker hanteert, na 6 maanden kun je geen aanspraak meer maken op de subsidie.
   
 6. Je krijgt de subsidie uitbetaald
  Binnen een week na de toekenning van de subsidie, krijg je het toegekende bedrag op jouw rekening gestort.


   

Btw-teruggave zonnepanelen

 1. Kies wat je wil
  Zodra jij bij jouw adviseur hebt aangegeven dat jij benieuwd bent naar de mogelijkheden voor zonnepanelen, worden de panelen toegevoegd aan jouw pakket.
   
 2. Maak het af met jouw adviseur
  Na afloop van het adviesgesprek krijg je van ons een offerte op maat. Als je de offerte getekend hebt komen we bij je thuis langs om alles na te lopen. In een enkel geval wordt de offerte na dat bezoek bijgesteld
   
 3. Wij installeren de zonnepanelen
  Nadat wij bij jou thuis zijn geweest, gaan we over tot installatie van het apparaat dat jij hebt aangeschaft. Ben je bang dat dit lang duurt? Nergens voor nodig, vaak is het binnen een dag geregeld.
   
 4. Wij sturen jou een factuur voor de betaling
  Binnen 10 werkdagen nadat jij akkoord hebt gegeven op de installatie van jouw zonnepanelen, krijg jij van ons een verzoek tot betaling. Nadat jij de betaling hebt gedaan, sturen we jou een betaalbevestiging. Zorg dat je deze goed bewaart, het betaalbewijs heb je nodig bij het indienen van de aanvraag.
   
 5. Je geeft je op als ondernemer bij de Belastingdienst
  Vul het fomulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ in. Is je niet helemaal duidelijk hoe dit werkt? Geef dat dan aan bij jouw adviseur, die heeft dit formulier al heel vaak voorbij zien komen. Je kunt de btw terugvragen tot 6 maanden na het einde van het kalenderjaar waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Dit betekent dat, als je in 2019 zonnepanelen koopt, je tot 1 juli 2020 de tijd hebt om de btw terug te vragen.
   
 6. De Belastingdienst bevestigt dat jij als ondernemer wordt aangemerkt
  Binnen 10 werkdagen nadat de Belastingdienst het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ van jou ontvangen heeft, krijg je bericht dat jij als ondernemer wordt aangemerkt. Je ontvangt dat een brief met als onderwerp 'Vaststelling belastingplicht'. Weer 10 werkdagen later ontvang je per brief een inlognaam en een wachtwoord. Met de inlognaam en het wachtwoord kun je de aangifte indienen.
   
 7. Dien de aangifte in
  Is je niet helemaal duidelijk hoe dit werkt? Geef dat dan aan bij jouw adviseur, die heeft deze aangifteprocedure al heel vaak voorbij zien komen. Zorg dat je de aangifte doet binnen een maand na afloop van het kwartaal waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Binnen 8 weken nadat de Belastingdienst jouw aangifte heeft ontvangen, ontvang je een brief waarin vermeld staat hoeveel btw je terugkrijgt.
   
 8. Je krijgt de btw terugbetaald
  De Belastingdienst stort het bedrag binnen één week na de datum van de brief op jouw rekening.


   

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor VvE's

 1. Kies wat je wil
  Op onze website ontdek je met de Quickscan meteen wat er kan in jouw huis. Kies op basis van het rapport wat je wilt doen door een pakket te kiezen of zelf een pakket samen te stellen.
   
 2. Maak het af met jouw adviseur
  Na afloop van het adviesgesprek krijg je van ons een offerte op maat. Als je de offerte getekend hebt komen we bij je thuis langs om alles na te lopen. In een enkel geval wordt de offerte na dat bezoek bijgesteld.
   
 3. Je vraagt de subsidie aan
  Zodra jij de offerte hebt getekend, kun je de subsidie aanvragen. Is je niet helemaal duidelijk hoe dit werkt? Geef dat dan aan bij jouw adviseur, die heeft deze aanvraagprocedure al heel vaak voorbij zien komen. Binnen 13 weken nadat de subsidieverstrekker jouw aanvraag heeft ontvangen, krijg je bericht of de subsidie is toegekend. Zorg in elk geval dat je de aanvraag doet voordat de door jou gewenste maatregelen worden uitgevoerd. Als je de maatregelen al uit hebt laten voeren, kun je geen aanspraak meer op de subsidie maken.
   
 4. Je krijgt het subsidiebedrag uitbetaald
  Als je van de Belastingdienst bericht hebt gekregen dat jij voor de subsidie in aanmerking komt, krijg je het bedrag uitbetaald. Je hebt een jaar de tijd om de maatregelen uit te laten voeren.
   
 5. Wij voeren de door jou gekozen maatregelen uit
  Jij plant samen met ons de uitvoering in. Wij ronden de uitvoering pas af als jij helemaal tevreden bent. Nu is het tijd om te genieten van jouw comfortabele, energiezuinige complex!