5 handige bespaartips voor de zomer

Ook in de zomer kun je op je energierekening besparen
3 minuten

De zomer is in volle gang en kunnen wij weer lekker genieten van het zonnige weer. Maar wist je dat er in de zomer ook veel te besparen valt? Wij geven je vijf tips om energie te besparen.

 

"Ook in de zomer kun je op je energierekening besparen"

Wat als je spouwmuren al geïsoleerd zijn, je ramen al van HR++ glas voorzien zijn, een stevige geïsoleerde voordeur hebt, en al zonnepanelen op het dak hebt liggen? Bevalt er meer te besparen? En ook nog eens in de zomer? Lees hieronder onze 5 handige tips om in de zomer op je energierekening te kunnen besparen!

"Gebruik de airco om de ergste hitte te verdrijven en gebruik daarna de ventilator om de ruimte waarin je verblijft koel te houden."

Tip 1: Zet je koelkast uit als je op vakantie gaat

Een koelkast verbruikt veel energie. Kijk of het mogelijk is om hem leeg te maken voordat je op vakantie gaat. Zet je koelkast vervolgens gedurende je vakantie uit en je bespaart veel energie. Let erop dat je de deur van de koelkast open laat staan nadat je hem hebt uitgezet. Dit voorkomt schimmelvorming.


Tip 2: Hang je was op in de tuin

Laat die droger een keer links liggen en hang je natte was op in de tuin. Binnen een paar uur is je was droog en fris. En het kost je helemaal niks! Vaak geldt: hoe ouder de wasmachine, hoe meer energie hij slurpt. Bij een droger uit 2000 betaal je gemiddeld zo’n €0,87 per beurt, terwijl dit bij een droger uit 2015 gemiddeld €0,19 cent is.
 

Tip 3: Koop een zonne-oplader

Laat de zon je mobiel, tablet of laptop opladen. Met een zonne-oplader kun je je apparaten waar en wanneer je maar wilt opladen, mits er zon is natuurlijk. Ideaal voor op vakantie. Doe eerst een onderzoek naar welke zonne-oplader het beste bij jou past. Niet alle zonne-opladers zijn geschikt voor alle soorten apparaten.
 

Tip 4: Gebruik de airco zo min mogelijk

Een airco verbruikt enorm veel energie. Wil je dit beperken? Wissel het gebruik van de airco en de ventilator dan af. Gebruik bijvoorbeeld de airco om de ergste hitte te verdrijven en gebruik daarna de ventilator om de ruimte waarin je verblijft koel te houden. Deze afwisseling bespaart je een hoop energie.
 

Tip 5: Dek je zwembadje in de tuin af

Een zwembadje in je tuin is heerlijk bij warm zomerweer. Er gaat al gauw zo’n 700 liter water in een badje. Wil je hier zo lang mogelijk mee doen? Dek het badje na gebruik dan goed af met een hoes of plank, zo kun je langer met het water doen en hoef je het niet telkens te vernieuwen. Laat het water in verband met bacteriën niet té lang staan.