Wienebrink gaat verduurzamen!

Samen aan de slag voor een gezond, comfortabel en energiezuinig huis
8 minuten

Woon jij in de Wienebrink? Goed nieuws, je kunt jouw woning verduurzamen! Door deze verduurzamende maatregelen wordt het in jouw huis een stuk aangenamer en comfortabeler en ga je besparen op je energierekening. Wil je meer weten? Lees snel dit artikel.

"Verhoog je wooncomfort, verlaag je energierekening!"

Wat gaat er gebeuren? 

Wij (Reimarkt) werken al bijna vijf jaar met Domijn samen om de huurwoningen duurzaam te verbeteren. Wij hebben een pakket duurzame maatregelen samengesteld dat het beste past bij jouw woning en het complex. Dat bestaat onder andere uit spouwmuurisolatie, dubbel glas (HR++), een geïsoleerde voordeur, ventilatieroosters en geïsoleerde kozijnpanelen. Tevens worden er ook maatregelen uitgevoerd voor de algemene ruimtes. Deze maatregelen bestaan onder andere uit zonnepanelen voor het stroomverbruik in de algemene ruimtes, het vervangen van de ventilatieunit en een isolatieplaat aan het plafond in de berging aanbrengen. 

Comfortabel en gezond wonen
Door te isoleren reken je af met kou en vocht in huis. Spouwmuurisolatie vormt een beschermende laag die ervoor zorgt dat het in de winter lekker warm is. Ook het vervangen van glas door HR++ glas levert een voelbaar verschil op. Dat glas isoleert in de winter beter dan gewoon dubbel glas, en voorkomt in de zomer dat het heel heet wordt. Isolatie combineren we altijd met ventilatie voor gezonde lucht in huis. 
 

Een pakket speciaal voor jouw woning
Speciaal voor jouw woning is er een pakket met duurzame maatregelen samengesteld. Dit pakket is op te delen in 2 pakketten namelijk het basis- en het overig pakket. Het basispakket geldt voor je eigen huis, denk hierbij aan het isoleren van de spouwmuur en het plaatsen van het HR++ glas. Het overig pakket bestaat uit diverse maatregelen die gelden voor het energieverbruik in de algemene ruimtes. Zo worden er onder andere ledlampen geplaatst in de gangen en worden er zonnepanelen geïnstalleerd die stroom zullen opwekken voor stroomverbruik voor de algemene ruimtes zoals liften en bergingen. Welke duurzame maatregelen we nog meer willen uitvoeren vind je in de bijgeleverde brochure en het magazine.

Wat kost het verduurzamen?
Verduurzamen heeft veel voordelen! Zo zorgt het isoleren van je woning er dus voor dat het in de winter minder koud is en in de zomer minder warm en zorgt een ventilatiesysteem voor gezonde lucht in huis. Maar wat kost dit allemaal? Zoals eerder genoemd bestaat het totaalpakket uit een basis- en een overig pakket.

Woningcorporatie Domijn biedt aan de kosten voor het basispakket volledig voor haar rekening te nemen. De maandelijkse kosten voor het gebruik van het pakket met overige maatregelen worden opgenomen in de servicekosten. Daarentegen blijven de huidige servicekosten gelijk of worden deze zelfs lager door de besparing die deze overige maatregelen opleveren. Meedoen aan dit traject kost jou dus in feite niets. Sterker nog, wanneer je verduurzaamt verhoog je niet alleen je wooncomfort, je bespaart ook nog eens op je energierekening.

Updates
Naar aanleiding van diverse vragen is er besloten een aantal maatregelen die in de eerder meegestuurde brochure vermeld stonden, aan te passen.

Een witte voordeur
In eerder verstrekte informatie staat dat de nieuwe geïsoleerde voordeur dezelfde kleur zal krijgen als je huidige voordeur. Toch is er besloten de kleur van de voordeur aan te passen naar de kleur crème wit (RAL 9001). Elke woning binnen jouw complex wordt dus voorzien van een witte voordeur. Ook bevat de voordeur geen brievenbus op de verdiepeing, met uitzondering van de woningen op de begane grond.

De berging
Tijdens deze verduurzaming wordt er onder andere via de kelder geïsoleerd. In eerste instantie zou het isolatiemateriaal gespoten worden en is er aan je verzocht je kelder te ontruimen. Doordat dit niet voor iedereen mogelijk was, is er besloten gebruik te maken van ander isolatiemateriaal. Hierdoor hoeft de kelder niet meer geheel leeg geruimd te worden. Wel verzoeken we je om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor ons om bij het plafond te kunnen.
 

"Doe mee met verduurzamen! Stuur de akkoordverklaring en het voordeurformulier voor 2 juli naar ons op!"

Wat moet je doen? 

Wil je graag mee doen met de verduurzaming? In de brochure vind je de formulieren ‘Akkoordverklaring’ en 'Productkeuze: voordeur'. Controleer de door ons vooraf ingevulde gegevens, vul de aanvullende gegevens in en stuur de formulieren voor 2 juli naar ons op. Dit kan per mail door een (duidelijke) foto en/of scan te sturen naar enschede@reimarkt.nl, anders via de bijgeleverde antwoordenvelop.

Aangepaste werkwijze in verband met het coronavirus.
Het kan je niet ontgaan zijn; er worden door het hele land maatregelen getroffen tegen het coronavirus. Om de veiligheid van jou als bewoner en dat van ons personeel te vergroten, hebben we besloten een aangepaste werkwijze te hanteren. Dit betekent dat we tijdelijk onze winkel gesloten hebben en we momenteel geen fysieke afspraken met onze adviseurs inplannen. Wel plannen we, wanneer dit mogelijk is, een telefonisch adviesgesprek in. Mocht je dus vragen hebben of mochten er zaken onduidelijk zijn, per mail en telefoon zijn we uiteraard gewoon bereikbaar.

Wil je een telefonisch adviesgesprek?
Heb je vragen over het verduurzamingstraject of zijn er onduidelijkheden? Bel onze klantenservice via het telefoonnummer 053 850 6090. Vaak kunnen ze vragen over de verduurzaming direct beantwoorden.

Mochten de vragen toch niet direct beantwoord kunnen worden of te complex zijn? Vraag dan een telefonisch adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Stuur een e-mail naar enschede@reimarkt.nl waarin je aangeeft wat je vraag is en dat je graag een telefonisch adviesgesprek wilt. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen en een adviesgesprek inplannen.

Ik heb de formulieren opgestuurd, wat nu?
Na het opsturen van de akkoordverklaring en de voordeurkeuze wordt er een technische opname met de aannemer ingepland. Wanneer deze plaatsvindt is helaas nog onduidelijk en wordt op een later tijdstip bepaald. Dit is namelijk afhankelijk van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Als het zover is neemt de aannemer contact met je op.