Wij verduurzamen stapje voor stapje

Colin werd na zijn spouwmuurisolatie verrast
7 minuten

Vanuit zijn tuin vol kwetterende vogeltjes deelt Colin zijn verhaal over spouwmuurisolatie, de popup winkel van Reimarkt en zijn toekomstige energiebesparende plannen.

"Als iets van jou is en langer mee wilt doen, dan doe je je best om te zorgen dat het op een gewenst niveau is."

Toen Colin zijn jaren ‘50 huis kocht was er al zo’n 30 jaar niets aan het huis gedaan. Het was tochtig, koud en vochtig en had wel wat upgrades nodig. Dit was voor Colin de voornaamste reden om zijn huis op te knappen. “Als huiseigenaar wil je graag dat het huis er zo goed mogelijk voor staat.” Hij heeft bij Reimarkt een offerte laten maken voor allerlei maatregelen, van bodem- tot dakisolatie. “Eigenlijk wilde ik alles wel tegelijk! Maar dat is op dit moment voor mij niet betaalbaar, daarom doen we het stapje voor stapje.” Hij koos voor spouwmuurisolatie, de optie die hem het meeste rendement op zou leveren met de minste kosten en daarnaast gemakkelijk uitgevoerd kon worden.

Niet alleen voor energiebesparing
Colin heeft niet nagerekend hoeveel de isolatie hem zal besparen, maar vindt dit ook minder belangrijk. Het feit dat zijn huis nu op een moderne manier geïsoleerd is vindt hij fijn. “Als iets van jou is, je er blij mee bent en langer mee wilt doen, dan doe je je best om te zorgen dat het op een gewenst niveau is.” Volgens Colin heeft de isolatie geen gigantische gevolgen gehad voor de temperatuur in huis. Maar, de thermostaat geeft in de ochtend wel een half graadje warmer aan. “Dat is wel een feestje waard!”

"Je weet natuurlijk wel dat je iets goeds doet. Maar wanneer Reimarkt met een bloemetje voor de deur staat, voelt het echt als een prestatie. Dat vind ik een mooie actie!"

Dit is hét moment: Aan de slag met Reimarkt 
Het volgende project op de planning is dakisolatie. Colin’s vriendin en haar familie zijn echte klussers, dus waarschijnlijk zullen zij dit zelf uitvoeren. Ook zonnepanelen en nieuw glas staan op het verlanglijstje. Hiervoor verwacht Colin weer gebruik te gaan maken van de service van Reimarkt. Wat hij vooral waardeert is de zekerheid. “Als je geen aannemers kent, moet je gokken en hopen dat ze het werk goed en op tijd doen. Bij Reimarkt heb ik die zorgen niet.” Colin verwachtte dat de isolatie een behoorlijke klus zou zijn en wist niet zo goed waar hij moest beginnen. Hij had al een tijdje het idee om zijn huis te verduurzamen, maar had een duwtje in de rug nodig. Dat duwtje kwam in de vorm van de Popup winkel van Reimarkt op een festival. Colin en zijn vriendin liepen langs en kwamen in gesprek met adviseur Bjorn. Colin was meteen enthousiast over Bjorn en Reimarkt. “Het hele bedrijf komt betrouwbaar over, alsof ze echt iets voor je willen betekenen. Na dit gesprek dacht ik: daar moeten we nu wat mee doen!”

Isoleren in een middag 
De installatie verliep vlot. Eerst werd alles opgemeten en een paar weken later werd de isolatie uitgevoerd. Het was in een middag gepiept! Colin vond het belangrijk dat er niet iets gebeurde waardoor zijn huis een paar weken overhoop zou liggen. “Daar heb je natuurlijk nooit zin in, maar dat is ook moeilijk plannen. Omdat het maar een middag duurde was de uitvoering gemakkelijk in te plannen.” Ook na de uitvoering werd Colin aangenaam verrast. Adviseur Bjorn kwam langs met een bloemetje om de isolatie te vieren. Eerst was Colin een beetje sceptisch. Een bloemetje voor spouwmuurisolatie, is dat echt nodig? Maar hij kreeg er toch een goed gevoel van. “Je wordt gefeliciteerd en gecomplimenteerd met je verduurzaming. Je weet natuurlijk wel dat je iets goeds doet. Maar wanneer de adviseur met een bloemetje voor de deur staat, voelt het echt als een prestatie. Dat vind ik een mooie actie.”