Scholtinkstraat gaat verduurzamen!

Samen aan de slag voor een gezond, comfortabel en energiezuinig huis
8 minuten

Woon jij in de Scholtinkstraat? Goed nieuws, je kunt jouw huis verduurzamen! Een tijd geleden heb je van woningcorporatie Domijn een brief ontvangen over het complexmatig verduurzamen van jouw woning. Door deze verduurzamende maatregelen wordt het in jouw huis een stuk aangenamer en comfortabeler en ga je besparen op je energierekening. Wil je meer weten? Lees snel dit artikel.

"Verhoog je wooncomfort, verlaag je energierekening!"

Wat gaat er gebeuren? 

Wij (Reimarkt) werken al bijna vijf jaar met Domijn samen om de huurwoningen duurzaam te verbeteren. Wij hebben een pakket duurzame maatregelen samengesteld dat het beste past bij jouw huis. Dat bestaat uit spouwmuur- en vloerisolatie, dubbel glas (HR++), een geïsoleerde achter- of balkondeur en maatregelen voor goede ventilatie.

Comfortabel en gezond wonen
Door te isoleren reken je af met kou en vocht in huis. Spouwmuurisolatie vormt een beschermende laag die ervoor zorgt dat het in de winter lekker warm is. De vloerisolatie voorkomt dat vochtige en koude lucht je huis in trekt via de vloer. Ook het vervangen van glas door HR++ glas levert een voelbaar verschil op. Dat glas isoleert in de winter beter dan gewoon dubbel glas, en voorkomt in de zomer dat het heel heet wordt. Isolatie combineren we altijd met ventilatie voor gezonde lucht in huis. 
 

Een pakket speciaal voor jouw woning
Speciaal voor jouw woning is er een totaalpakket met duurzame maatregelen samengesteld. Het totaalpakket bestaat uit een basis- en een zonnepanelenpakket. Een van de maatregelen uit het basispakket is bijvoorbeeld het isoleren van de spouwmuur. Dit zorgt ervoor dat het aankomende zomer langer koel blijft in je huis. Ook worden er dus zonnepanelen geplaatst. Door deze zonnepanelen bespaar je elke maand op de energierekening. Welke duurzame maatregelen we nog meer willen uitvoeren vind je in de bijgeleverde brochure en het magazine.

 

Wat kost het verduurzamen?
Verduurzamen heeft veel voordelen! Zo zorgt het isoleren van je woning er dus voor dat het in de winter minder koud is en in de zomer minder warm en zorgt een ventilatiesysteem voor gezonde lucht in huis. Maar wat kost dit allemaal? Zoals eerder genoemd bestaat het totaalpakket uit een basis- en zonnepanelenpakket.

De kosten voor het basispakket worden volledig betaald door Woningcorporatie Domijn. Hierdoor betaal jij dus alleen een (klein) resterend bedrag voor het zonnepanelenpakket. De maandelijkse kosten hiervoor worden opgenomen in de servicekosten. De zonnepanelen leveren in (bijna) alle gevallen meer op dan de maandelijkse huurverhoging. Daarnaast bespaar je geld doordat je minder energie gebruikt én verhoog je het wooncomfort. Zeker de moeite waard om te verduurzamen dus!

"Stuur de akkoordverklaring en het voordeurformulier naar ons op en doe mee met verduurzamen!"

Wat moet je doen? 

Wil je graag mee doen met de verduurzaming? In de brochure vind je de formulieren ‘Akkoordverklaring’ en 'Productkeuze: voordeur'. Controleer de door ons vooraf ingevulde gegevens, vul de aanvullende gegevens in en stuur de formulieren zo snel mogelijk naar ons op. Dit kan via de bijgeleverde antwoordenvelop of stuur een (duidelijke) foto/scan naar enschede@reimarkt.nl.

Aangepaste werkwijze in verband met het coronavirus.
Het kan je niet ontgaan zijn; er worden door het hele land maatregelen getroffen tegen het coronavirus. Om de veiligheid van jou als bewoner en dat van ons personeel te vergroten, hebben we besloten een aangepaste werkwijze te hanteren. Dit betekent dat we tijdelijk onze winkel gesloten hebben en we momenteel geen fysieke afspraken met onze adviseurs inplannen. Wel plannen we, wanneer dit mogelijk is, een telefonisch adviesgesprek in. Mocht je dus vragen hebben of mochten er zaken onduidelijk zijn, per mail en telefoon zijn we uiteraard gewoon bereikbaar.

Wil je een telefonisch adviesgesprek?
We stellen de veiligheid van jou als bewoner en dat van ons personeel voorop! Daarom hanteren we tijdens deze coronacrisis een aangepaste werkwijze. Dit betekent dat je ons niet kunt bezoeken in onze winkel en we geen fysieke adviesgesprekken inplannen. Heb je vragen over het verduurzamingstraject of zijn er onduidelijkheden? Bel onze klantenservice via het telefoonnummer 053 850 6090. Vaak kunnen ze vragen over de verduurzaming direct beantwoorden.

Mochten de vragen toch niet direct beantwoord kunnen worden of te complex zijn? Vraag dan een telefonisch adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Stuur een e-mail naar enschede@reimarkt.nl waarin je aangeeft wat je vraag is en dat je graag een telefonisch adviesgesprek wilt. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen en een adviesgesprek inplannen.

Ik heb de formulieren opgestuurd, wat nu?
Na het opsturen van de akkoordverklaring en de voordeurkeuze wordt er een technische opname met de aannemer ingepland. Wanneer deze plaatsvindt is helaas nog onduidelijk en wordt op een later tijdstip bepaald. Dit is namelijk afhankelijk van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Als het zover is neemt de aannemer contact met je op.