Kan ik als huurder van de woonplaats ook mijn huis verduurzamen?

Hieronder leggen we meer uit over de procedure rondom verduurzamen

Ook als huurder kan je genoeg doen om je huis comfortabel te maken, een lagere energierekening te krijgen en goed bezig te zijn voor het milieu.

"Veel gestelde vragen"

Kan ik als huurder mijn woning verduurzamen?
Als huurder kan je je woning verduurzamen. Bij de woonplaats wordt klant gestuurd gehandeld. In 2050 moeten alle woningen worden verduurzaamd, maar als jij al eerder profijt wil hebben van meer comfort en een lage energierekening dan is dit mogelijk.

Hoe gaat de procedure als huurder om je huis te verduurzamen?
Als huurder bel je op naar Reimarkt, je geeft aan waar je woont. De woonplaats heeft vaste pakketten voor hun woningen. Deze zijn op basis van eerder verduurzaamde woningen. Reimarkt plant een afspraak bij je in en komt langs om de woning te bekijken. Aan de hand van de bevindingen wordt het pakket aan u voorgelegd. Vervolgens wordt er verteld wat de eventuele huurverhoging zal worden

Wat is de woonschil van de woning?
Wij adviseren altijd de woonschil te verduurzamen door middel van isolatie en HR++glas. De woonschil, ook wel thermische schil, is de naam voor de gevel, het glas en het dak. Hierdoor kan je al veel energie besparen en krijg je meer comfort.

Kan ik alleen een geïsoleerde deur krijgen?
Een geïsoleerde deur is alleen mogelijk als deze verwerkt zit in het vooropgestelde pakket.

Kan ik ook zonnepanelen krijgen?
Voor huurders van de woonplaats is het op dit moment nog niet mogelijk om zonnepanelen te krijgen.

Wil jij ook jouw huis verduurzamen? Meld je dan nu aan! 

"Welk label jouw woning heeft kan de woningcorporatie voor je opzoeken. Is het label van jouw woning C, D of F dan kan er wellicht nog een en ander gebeuren aan jouw woning."

Waarom moet ik huurverhoging betalen?
Het verduurzamen van een woning kost veel geld. De woningcorporatie krijgt hier voor een deel subsidie voor en een deel betalen ze uit eigen zak. Helaas is het voor de woningcorporatie niet mogelijk de gehele verduurzaming voor elk huis dat zij bezitten te financieren. Het kleine resterende bedrag wordt betaald middels een huurverhoging.

Voor wat moet ik naar technisch consulent en voor wat moet ik bij Reimarkt zijn?
Als er technisch onderhoud gepleegd moet worden aan de woning moet je bij de technisch consulent zijn. Hij of zij kijkt de woning na op gebreken. Als je de woning wil verduurzamen, bijvoorbeeld door isolatie of HR++ glas dan kan je bellen naar Reimarkt. Wij zijn te bereiken op 053 850 60 90.

Moet ik als huurder ook een energielabel hebben?
Ook als huurder ben je verplicht een energielabel te hebben. De verhuurder draagt hier zorg aan. Welk label jouw woning heeft kan de woningcorporatie voor je opzoeken. Is het label van jouw woning C, D of F dan kan er wellicht nog een en ander gebeuren aan jouw woning.

Moet ik mijn huis ventileren?
Het is heel belangrijk om je huis goed te blijven ventileren. In de ramen die wij plaatsen zitten standaard goede ventilatieroosters. Iedere bewoner produceert iedere dag een aantal liter vocht. Vocht is schadelijk voor het huis. Je krijgt bijvoorbeeld snel last van schimmel op de muren, hout gaat sneller rotten, verf bladert af en de lucht droogt langzamer op waardoor je meer energie nodig hebt om het huis te verwarmen. Door goed te ventileren drijf je het vocht af naar buiten. Ventileren kan door de ramen elke dag een tijd open te zetten, maar houdt ook de ventilatieroosters altijd open. De lucht kan daardoor goed weg. Heb je een mechanisch ventilatiesysteem? Zet hem dan nooit helemaal uit!