Bewoners verhaal huurder woningcorporatie Domijn

Meneer Geerdink verteld over de verduurzaming van zijn huurwoning bij Domijn
4 minuten

Meneer Geerdink woont al jaren met veel plezier in zijn huurwoning van woningcorporatie Domijn aan de J.J. van Deinselaan in Enschede. Via een brief van Reimarkt werd hij geïnformeerd over de verduurzamingsmogelijkheden voor huurders van Domijn. “Nadat ik de brief ontving heb ik gelijk een afspraak gemaakt. Patrick van Reimarkt is diezelfde week nog langs geweest en samen hebben we een verduurzamingspakket samengesteld dat past bij mijn woning en woonsituatie”, zegt meneer Geerdink.

"Meneer Geerdink verteld over zijn verduurzaming"

In de woning aan de J.J. van Deinselaan is al het enkel glas vervangen door dubbel glas (HR++). Ook zijn er ventilatieroosters en een geïsoleerde voordeur geplaatst. Het nieuwe glas houdt de kou van buiten een stuk beter tegen, waardoor het binnen lekker warm blijft. In de zomer werkt dit juist andersom. De ventilatieroosters zorgen voor toevoer van frisse lucht en afvoer van vervuilde lucht. En dankzij de geïsoleerde voordeur komt er geen kou meer via de deur de hal binnen. De bijbehorende cilinder maakt de deur ook nog eens extra veilig.

"Mijn huis is nu duurzamer, comfortabeler en ik bespaar energie!"

Meneer Geerdink: “De werkzaamheden zijn nu een paar maanden achter de rug en ik merk het verschil gelijk. Voorheen zette ik de thermostaat op 23 graden, nu nog maar op 19 graden. Dat is 4 graden lager en dat ga ik straks merken op mij energierekening. Ik woon aan een drukke weg en het dubbele glas zorgt er ook voor dat ik minder last heb van geluid van buiten. Dat is een mooie bijkomstigheid! Ik ben voor 200% tevreden met het resultaat en ik zou iedereen dan ook aanraden om eens te kijken naar de mogelijkheden. Mijn huis is nu duurzamer, comfortabeler en ik bespaar energie!”.