Bewonersverhaal de woonplaats

Subtitel - Ellen
3 minuten

“Mijn vrouw heeft altijd een to-do lijstje, daar heb ik zo’n hekel aan na een lange dag werken.” Vertelt meneer Mars. “Deze keer was het de badkamer en de bergzolder. Gelukkig is ze heel assertief en belde ze direct met de Woonplaats.

"De familie Mars heeft hun huis laten verduurzamen via de Woonplaats"

In die tijd begonnen ze bij ons in de wijk namelijk met leegstaande huizen renoveren. Wij waren de eerste zittende bewoners waar de renovatie bij plaatsvond.” Helaas voor de familie Mars ging niet direct alles goed. Er waren opstartproblemen omdat de bouwtekeningen van het huis niet helemaal juist waren. Zodoende werd er door een waterleiding heen geboord. “Eerlijk is eerlijk, alles werd direct opgelost! We mochten nieuw laminaat uitzoeken en iedereen deed z’n best om alles zo snel mogelijk en netjes mogelijk op te lossen!.”

De belangrijkste reden om te verduurzamen waren de bruine balken. “Ons plan was eerst om alles zelf stap voor stap aan te pakken, maar ze boden ons aan om alles in een keer te doen. Ik ben zelf wel handig maar niet zo handig, geen bouwvakker. Bovendien werd het opgenomen in de huurverhoging. Tja, en voor zo’n klein bedrag verdienen we het zeker terug in de gewonnen elektriciteitsrekening.”

Ook verduurzamen? Meld je dan nu aan!

"We waren zo tevreden dat we het de buurman vol enthousiasme vertelden, hij belde direct de woonplaats om zelf ook zijn huis te verduurzamen!"

Het comfort is voor de familie Mars zeker verhoogt en bovendien hebben ze al 2 keer hun elektriciteitsrekening naar beneden kunnen schroeven. “We zijn echt niet zuinig hoor, we douchen soms wel 2 keer per dag. We wassen ontzettend veel en we hebben zelfs nog een tijd een zwembad in de tuin gehad!”

Toen de geïsoleerde deur in het huis gezet werd kon je echt het verschil goed merken. “We waren zo tevreden dat we het de buurman vol enthousiasme vertelden. Hij heeft toen ook de Woonplaats gebeld en een maand later zat ook hij in de verbouwing. We zouden het zeker iedereen aanraden!”.