Vloerverwarming

Effici├źnt je huis verwarmen met lage temperatuurverwarming
3 minuten

Bij vloerverwarming denk je gelijk aan warme voeten. Maar er zijn meer redenen om voor vloerverwarming te kiezen. De belangrijkste is dat je door het grote oppervlak dat verwarmt, met een lagere temperatuur je huis kunt verwarmen. Dat bespaart energie! Wij leggen je in dit artikel meer uit over vloerverwarming en waarom dit een slimme keuze is.

"Een warme vloer - dat is genieten"

Je huis verwarmen kost energie. De eerste stap om dit energieverbruik te verlagen is door isolatie. Er lekt dan minder warmte uit je woning waardoor je minder hard moet stoken. Daarna is het slim om na te denken over vloerverwarming. Ook daarmee verlaag je het energieverbruik. Hoe werkt dat dan? De temperatuur van het water dat door de verwarmingsbuizen loopt is lager dan voor gewone verwarming via je radiatoren. Door het grote oppervlak geeft je vloerverwarming toch genoeg warmte af om jouw huis aangenaam te verwarmen. Vloerverwarming is daarom een vorm van lage temperatuur verwarming. 

Slimme combinatie: Vloerverwarming & vloerisolatie 
Goede isolatie is een belangrijke voorwaarde voor je over kunt stappen op vloerverwarming. Als je toch met de vloer bezig gaat, is het slim om vloerverwarming gelijk te combineren met vloerisolatie. De eerste reden is dat vloerisolatie voorkomt dat de warmte van de vloerverwarming ook naar beneden uitstraalt. Daarnaast komt er vaak vocht via de kruipruimte omhoog, dat kan vervelende problemen geven in combinatie met de vloerverwarming. Vloerisolatie voorkomt dat er vocht onder je vloer komt.

Slimme combinatie: Vloerverwarming & een warmtepomp 
Met vloerverwarming ben je goed voorbereid op duurzame verwarmingssystemen. Zo is de combinatie van vloerverwarming met een warmtepomp een effectieve manier om je huis te verwarmen. Er zijn verschillende warmtepompen. De hybride warmtepomp kan vaak ook met bestaande radiatoren. De all electric warmtepomp werkt effectiever en efficienter met vloerverwarming. Daarmee ben je van het gas af en wordt jouw huis toch lekker warm. 

Meer ruimte dankzij vloerverwarming
Nog een voordeel van vloerverwarming, geen radiatoren meer! Dat geeft meer ruimte en flexibiliteit in je huis. Zo kun je nu op de plek van de radiator onder het raam, kiezen voor openslaande tuindeuren

"Geen radiatoren, dat geeft meer ruimte en flexibiliteit!"

Op dit moment is vloerverwarming nog niet standaard leverbaar. We werken hard om dit binnenkort ook voor jou beschikbaar te maken. Heb je interesse in vloerverwarming of een vraag hierover? Laat het ons dan weten door het contactformulier hieronder in te vullen. We nemen dan binnen een werkdag contact met je op en helpen je graag verder.