Marc kon verduurzamen dankzij de energiebespaarlening

Marc is biologiedocent en vindt dat we bewust moeten omgaan met de planeet. Daarom is hij aan de slag gegaan met het verduurzamen van zijn woning
6 minuten

Momenteel heeft Marc al zonnepanelen, een warmtepomp, spouwmuurisolatie en bodemisolatie. In de toekomst wil hij ook nog zijn voordeur laten isoleren.

"Marc van Haastregt"

Hoe het begon
Marc is aanwezig geweest bij een bijeenkomst van Reimarkt in de Raadzaal van de gemeente Zoetermeer over zonnepanelen. “Als biologiedocent ben ik veel bezig met ons klimaat. Ik vertel mijn leerlingen dat ze zuinig en duurzaam moeten leven. Wie ben ik als ik dat zelf niet doe?
Mijn buren hebben vorig jaar zonnepanelen laten plaatsen. Ik had me al jaren voorgenomen dit te doen en dacht nu is het moment. Ik heb een groot dak waar nu 18 zonnepanelen op liggen. De laatste maanden waren mijn kosten voor elektriciteit negatief. Dit betekent dat ik meer energie opwek dan ik gebruik.” Aldus Marc.

Isoleren voor de warmtepomp
De Cv-ketel van Marc was aan vervanging toe. Hij heeft gekeken naar de opties en heeft gekozen voor een warmtepomp. “Als je een warmtepomp hebt moet je ook harder isoleren. Reimarkt heeft gekeken naar mijn woning en zag dat de bodem- en spouwmuurisolatie een upgrade nodig hadden. Deze maatregelen zijn nu allebei uitgevoerd. De volgende stap is mijn voordeur isoleren.”

"Reimarkt helpt je bij het hele proces. Ik zou ze zeker aanbevelen, dat heb ik zelfs al gedaan"

Energiebespaarlening
“Via Reimarkt ben ik geattendeerd op de energiebespaarlening. Je kan dan heel voordelig van de overheid lenen om je huis te verduurzamen. De lening was makkelijk aan te vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Je moet een aantal formulieren en offertes opsturen en je kan het volledige proces op de website volgen. Zij betalen de rekening en zelf betaal je elke maand een stukje af. Nu is het mogelijk voor iedereen om te verduurzamen.”

Communicatie en proces
“De communicatie met de Reimarkt adviseur is soepel verlopen. Ik kan hem altijd e-mailen, bellen en appen. Zelfs op zijn vakantie! Ik woon op loopafstand van de winkel en kan zo binnenlopen waar ik vriendelijk te woord wordt gestaan. Nadat mijn zonnepanelen waren gelegd, is de adviseur langs geweest om te kijken hoe het erbij lag.”

Wat Marc wil meegeven
“Verduurzamen is een grote en belangrijke stap. Het is tijd om die dappere stap te zetten. Het is een investering die je uiteindelijk terugverdient, maar het belangrijkste is dat je het doet voor de planeet. Duurzaam wonen is daar zeker een onderdeel van.”