Infrarood verwarming

Efficiënt en elektrisch verwarmen
3 minuten

Al eens over Infrarood verwarming gehoord? Infraroodpanelen verwarmen elektrisch de plekken waar jij het lekker warm wilt hebben. Dat is nieuw en werkt anders dan je nu gewend bent. In dit artikel leggen we meer uit over infraroodverwarming. Meer weten? Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in, dan helpt onze klantenservice je verder.

"Neem voor meer informatie contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina"

Infraroodverwarming is een andere manier van verwarmen dan de meeste van ons gewend zijn. De meeste verwarmingsystemen werken met warm water door verwarmingsbuizen (radiatoren en vloerverwarming) die warmte afgeven aan de lucht en zo je woning verwarmen. Het duurt daardoor een tijdje voordat je huis helemaal is opgewarmd. De infraroodpanelen verwarmen met infrarood warmte, net als de zon. Dit zorgt ervoor dat je direct een aangename warmte voelt. 

Wanneer is infrarood de beste keuze? 
In plaats van de lucht in huis te verwarmen, kun je met infrarood heel lokaal verwarmen. Het is daarom een ideaal product voor plekken waar het maar kort warm hoeft te zijn, zoals in de badkamer of boven de eettafel of werkplek. Daar ben je vaak maar even en dan is het zonde om de hele kamer te verwarmen. Infraroodverwarming is dus een goede aanvulling op je bestaande verwarmingssysteem. Door de gerichte toepassing kun je bijvoorbeeld op slaapkamers of badkamers de thermostaat een paar graden lager zetten. Zodra je gebruik maakt van de ruimte kun je met het infraroodpaneel de tijdelijke bijverwarming verzorgen. Je huis volledig op infraroodpanelen verwarmen is mogelijk, maar alleen op voorwaarde dat je woning erg goed geisoleerd is. Wij adviseren daarom eerst naar alternatieve verwarmingsmethoden te kijken en infraroodpanelen als bijverwarming toe te passen.

"Je kunt met deze panelen gericht verwarmen, daardoor is het een efficiënte manier van elektrisch verwarmen."

Op dit moment is infraroodverwarming nog niet standaard leverbaar. We werken hard om dit binnenkort ook voor jou beschikbaar te maken. Heb je interesse in infraroodpanelen of een vraag hierover? Laat het ons dan weten door het contactformulier hieronder in te vullen. We nemen dan binnen een werkdag contact met je op en helpen je graag verder.