Gerrit is druk bezig met verduurzamen

Gerrit heeft bij Reimarkt zonnepanelen laten plaatsen en zijn spouwmuur laten isoleren
8 minuten

Gerrit is aanwezig geweest bij een informatieavond van Reimarkt bij de gemeente Zoetermeer. Hij had al vaker van Reimarkt gehoord maar kwam toen pas echt in contact met Reimarkt en zo is hij begonnen met het verduurzamen van zijn huis.

"Gerrit Stegeman"

Kennismaking met Reimarkt
Gerrit was in het begin erg sceptisch, maar zijn mening veranderde tijdens de informatieavond van Reimarkt. “Er werd verteld dat er kleine maatregelen zijn die je kan laten uitvoeren, dat heeft mij gepakt. Makkelijke zaken zijn bijvoorbeeld HR++ glas, zonnepanelen, spouwmuur- en dakisolatie. Onze dakisolatie was net vernieuwd, maar de rest hebben we wel kunnen doen.” Aldus Gerrit.

Redenen om te verduurzamen
Er zijn verschillende redenen om te verduurzamen. Gerrit heeft zijn woning verduurzaamd omdat hij meer comfort in zijn woning wilde en hij wilde dat zijn vaste lasten zouden dalen. “Sinds september hebben we zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Ik merk het nog niet in de kosten maar verwacht dat de besparing komend jaar terug te zien is. Er is wel veel meer comfort in de woonkamer en we stoken minder.”

"Begin met de maatregelen die makkelijk te doen zijn en binnen je budget passen. Je verdient het niet direct terug, maar het comfort in je woning gaat wel een stuk omhoog."

Probleem opgelost
Niet alles gaat altijd in een keer goed, daar is Gerrit ook achter gekomen. “Er was een discussiepunt over de spouwmuur, maar dat hebben Reimarkt en de aannemer geregeld. Ik hoefde daar verder niks voor te doen. Het was handig dat Reimarkt tussenpersoon was. Tijdens de uitvoering bleek dat er i.p.v. vier installatieroosters, maar twee geplaatst konden worden. Op de offerte stond nog steeds vier installatieroosters, maar dit is uiteindelijk keurig aangepast door Reimarkt.

Het is fijn dat Reimarkt tussenpersoon is. Als er een probleem is hoef je het niet zelf op te lossen, maar leg je het neer bij de adviseur. Ik hoef dan niet met aannemers in discussie. Zeker als je een pakket neemt, is het lekker dat Reimarkt ontzorgt. In één week is de spouwmuurisolatie gedaan en zijn de zonnepanelen geplaatst. De adviseur heeft de afspraken geïnitieerd en de onderaannemers hebben afzonderlijk een afspraak met mij en mijn vrouw gemaakt. Als de afspraak bevestigd was door ons, kreeg ik nog een keer een bevestiging van Reimarkt.”

Tips en tops
Gerrit heeft HR++ glas laten zetten bij een glaszetter die hij zelf heeft uitgekozen. “Ik wist niet dat Reimarkt ook HR++ glas verkocht, anders had ik dat hier ook kunnen doen. Dat was voor mij veel makkelijker geweest, want nu moest ik veel zaken zelf regelen. Het was handig geweest als de adviseur het hele assortiment had uitgelegd.
De doorlooptijd en de hulp zijn verder goed. Ik heb ook het idee dat er écht naar mij geluisterd werd. Bij de informatieavonden heb ik wat opmerkingen geplaatst en daar is werkelijk wat mee gedaan.”