Gemeente Enschede over energiebesparing en Reimarkt

In gesprek met Marie Claire van de gemeente Enschede
5 minuten

Reimarkt werkt samen met gemeenten om wonen duurzaam, betaalbaar en prettig te houden. Zo ook met de gemeente Enschede voor de Enschede Wekt Op avonden. Waarom Enschede Wekt Op? En waarom vindt de gemeente het belangrijk om daarin samen te werken?

"De winkel en het team van Reimarkt Enschede"

De gemeente Enschede stond aan de kinderschoenen van Reimarkt Enschede. Samen met Reimarkt probeert de Gemeente Enschedese woningen te verduurzamen.  Aan het woord namens de gemeente is Marie Claire. “Reimarkt is een uniek concept dat snel veel mensen tegelijkertijd kan helpen, door kant-en-klare pakketten aanbieden is er een goede manier bereikt om de massa aan te spreken en om toch dicht bij de bewoners te blijven." Het concept van een winkel, in de binnenstad van Enschede, waar je alles kan vastpakken, voelen en ervaren spreekt Marie Claire erg aan. 

"Reimarkt is een uniek concept dat snel veel mensen tegelijkertijd kan helpen."

Vooral de Enschede Wekt Op gesprekken zijn voor zowel de gemeente als voor Reimarkt erg belangrijk. Deze gesprekken zorgen ervoor dat de bewoners van Enschede dichter bij de verduurzaming komen te staan doormiddel van bijeenkomsten. Hierbij zijn verschillende partners aanwezig zoals Enschede Energie, Duurzaam Thuis Twente en Geas Energiewacht. De bijeenkomsten fungeren als een vorm van Energieloket. In haar rol heeft Marie Claire hier veel mee gewerkt en is de gemeente als bewaker van de partners en energiegesprekken nauw betrokken geweest bij het proces. “Het is belangrijk dat je goed blijft voelen wat er aan de hand is in de samenleving speelt.”, stelt ze.

Voor de gemeente ligt er een hele opgave om te verduurzamen. Zeker met de opgelegde maatregelen vanuit de overheid, Reimarkt zorgt als partner ervoor dit deels op te lossen door de bulk in een keer te bedienen. Denken maar vooral veel doen en snel aanpassen, dat is voor deze situatie gewenst. Precies die mentaliteit heeft Reimarkt volgens Marie Claire. “Tevens is het collectef inkopen van verduurzamingsmaatregelen ook een goede zet geweest, daardoor is er altijd veel voordeel voor de bewoner!”.