Energiesafari 13 februari 2020 Dorp, Zoetermeer

Meld je aan voor een warmtescan van jouw woning!
3 minuten

Woon je in de wijk Dorp en ben je benieuwd hoe goed jouw woning geïsoleerd is? Meld je dan aan voor de bijeenkomst en warmtescan! De gemeente Zoetermeer organiseert samen met 4 HOME 2 en Reimarkt ook in 2020 energiesafari’s. Hierbij maakt de thermograaf een warmtebeeld van jouw woning om te kijken waar de energieverliezen zijn. Met deze inzichten ontdek je eenvoudig waar je het beste kunt beginnen met energie besparen en comfort verbeteren.
 

"Eenvoudig inzicht in energielekken met een warmtescan"

De avond op 13 februari 2020
Aanvang: 20:00
Locatie: het pleintje aan de Beatrixstraat

Voorafgaand aan de warmtescans is er een avond. Tijdens deze avond legt de professionele thermograaf uit wat je moet doen om een goed warmtebeeld te krijgen en wat je op de foto’s kunt zien.  Je kunt je onderaan deze pagina aanmelden voor de avond en een warmtescan. Reimarkt bundelt de aanmeldingen en adressen en deelt deze uitsluitend met de thermograaf. Zo kan hij een geschikte route bepalen door de wijk. Op de avond zelf geef je definitief aan of je een warmtescan wil of niet.

De warmtescan - goed om te weten!
Interesse in een warmtescan? Dan komt de thermograaf de ochtend, rond 6:00, na de bijeenkomst foto’s maken van de gevel(s). Dit gebeurt van buitenaf. Om een goede foto te maken, moet er voldoende temperatuurverschil zijn tussen binnen en buiten. Bij voorkeur 10 graden celcius. Hoe kouder buiten, hoe beter. De roosters en ramen van de woning moeten gesloten zijn om het warmtebeeld niet te verstoren. Ook mag het niet regenen of hard waaien. Mocht het weer heel erg tegen zitten dan zal er tijdens de bijeenkomst een nieuwe datum gecommuniceerd worden.
 

"Tijdens de bijeenkomst legt de professionele thermograaf uit hoe het werkt en kun je direct meedoen."

Het rapport
Na het maken van de foto’s ontvang je een rapport met de uitkomsten. Hiermee weet je waar de energielekken zijn in jouw woning en waar je het beste kunt beginnen. Heb je vanuit het rapport behoefte aan advies over welke maatregelen slim zijn? Dan kun je eenvoudig de  Quickscan  doen of kiezen voor een energiescan aan huis.

Kosten en betalen
Een warmtescan kost 10 euro voor de eerste gevel. Elke extra gevel, bijvoorbeeld de zijgevel of achtergevel, kost 50 euro. Dit komt omdat de gemeente 40 euro subsidie verleent voor het eerste beeld. Tijdens de bijeenkomst dient er direct afgerekend te worden. Bij één gevel dient er contant betaald te worden. Bij meer gevels is pinnen mogelijk. Gezien de tijd dit dit kost wordt verzocht om zoveel mogelijk contant te betalen.

Meld je aan voor de bijeenkomst energiesafari 13 februari, Dorp en warmtescan met onderstaand formulier: