Energiebesparing met de Vereniging van Eigenaren

Hoe werkt dat? Hulp voor VvE-bestuurders
10 minuten

Alles uitzoeken, proberen de juiste keuzes te maken en ook nog iedereen enthousiast maken voor de plannen: het verduurzamen van een VvE kan een hele uitdaging zijn. Bij Reimarkt maken we het verduurzamen van de VvE makkelijker en leuker. Wij helpen jullie als bestuur om iets te bouwen waar iedereen blij mee is. Als vertegenwoordigers van de VvE spelen jullie belangrijke rol naar de rest van de VvE. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat iedereen zich gehoord en betrokken voelt.

"Er is subsidie voor Verenigingen van Eigenaren, vraag onderaan deze pagina de folder aan."

Waarmee helpen jullie ons als VvE bestuur?
Voor je anderen enthousiast kunt maken, moet je wel weten wat jullie precies willen gaan doen, wat dat kost en hoe jullie als VvE dit slim kunnen betalen. Daarom helpen wij met:

  • persoonlijke begeleiding door een adviseur
  • een (basis) technische check op locatie
  • subsidie- en financieringsadvies
  • inzicht in reële kosten en opbrengsten
  • bovenstaand uitgewerkt in een adviesrapport
  • bovenstaand uitgewerkt voor VvE als geheel en voor iedere bewoner apart

Van de kennismaking tot aan de oplevering: wij hebben het hele proces opgedeeld in 10 duidelijk stappen. Van ons mag je altijd een haalbaar en slim advies verwachten. Maar daarnaast zijn jullie vrij om te kiezen waarin wij jullie nog meer kunnen ondersteunen. Jullie kunnen kiezen uit drie adviespakketten.

Pakket 1: Volledige begeleiding en standaard communicatiemiddelen
Jullie als bestuur doen de volledige communicatie naar de rest van de VvE. Hiervoor kun je gebruik maken van onze communicatiemiddelen, zoals een standaard brief. Wij zorgen voor een gedegen advies en een aanbod op maat.

Pakket2: Klaar voor de ALV
Samen bereiden we de ALV goed voor. Samen met jullie zorgen we dat alle eigenaren vooraf op de plannen hebben kunnen reageren en dat iedereen zich gehoord voelt. Dan is het op de ALV alleen nog een kwestie van stemmen.

Pakket 3: Jij hoeft niks te doen
Voor dit pakket nemen wij jou al het werk uit handen. Wij verzorgen de presentatie op de ALV en zijn contactpersoon voor de andere bewoners.  Het enige dat jullie als bestuur nog hoeven doen is kiezen.

"Als alles is uitgevoerd, is er reden voor feest! Jullie kunnen je duurzaam verbeterde VvE officieel openen!"

Hoe verduurzamen jullie een VvE-complex?
Goed, jij en je mede-bestuurders zijn enthousiast en willen aan de slag. Wat is dan de eerste stap? Dat begint met kiezen uit bovenstaande trajecten, in onze handige folder staan alle pakketten op een rij met actuele prijzen. Nadat je een keuze hebt gemaakt ga je in gesprek met een adviseur in de winkel. We hebben filialen in Groningen, Enschede en Zoetermeer. In overleg is een afspraak bij jullie op locatie ook mogelijk. Tijdens het eerste gesprek vraagt de adviseur naar jullie wensen en krijgen jullie een informatiemap met onder andere de communicatiemiddelen.

Daarna gaan we beginnen. Eerst met een check op locatie waarna er een advies wordt opgesteld. Je bespreekt dit advies met de adviseur en bereidt samen de ALV voor. Als alles goed gaat stemt tijdens de ALV benodigde meerderheid van de eigenaren voor uitvoering van het advies. Dan gaan we voor je aan de slag!

Of je de uitvoering nu met ons doet of met een andere partij: in onze pakketten zit alles om de uitvoering in goede banen te leiden! We blijven betrokken en zorgen dat alles goed verloopt. Als alles is uitgevoerd, is er reden voor feest! Jullie kunnen je duurzaam verbeterde VvE officieel openen! Wij verzorgen de foto’s, het lintje, en een drankje.

Als het hele traject is afgerond, zijn wij benieuwd hoe je het hebt ervaren. Is het geworden zoals je had verwacht? We evalueren met jullie het hele proces. Vind je het leuk om je ervaring te delen met anderen? Dan maken we een filmpje of een interview op onze website. Jij kunt andere VvE’s laten zien dat het kan: een duurzame Vereniging van Eigenaren!