De btw teruggave op zonnepanelen

Je zonnepanelen tot wel €500 goedkoper

Is er subsidie voor zonnepanelen? Dit is een van de meest gestelde vragen. Het antwoord is dat de overheid geen subsidie geeft op zonnepanelen. Dat is niet erg, want ook zonder subsidie leveren zonnepanelen je 6% rendement op je investering op. En het verhaal wordt nog mooier. De overheid komt mensen die zonnepanelen aanschaffen wel tegemoet met een andere regeling: Je kunt de btw over de aanschafprijs van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Dat scheelt voor een gemiddeld systeem zo’n 400 tot 500 euro. Voor de Belastingdienst ben je namelijk, als je zonne-energie aan het net levert, een ondernemer.

"Lees meer over onze zonnepanelen in dit handige magazine"

Dat heeft voor- en nadelen: je kunt de btw over de aangeschafte zonnepanelen terugkrijgen, maar je moet ook btw afdragen over de stroom die je terug levert. Gelukkig bestaat er een vrijstellingsregeling voor kleine ondernemers; waardoor je niet jaarlijks een btw-aangifte hoeft te doen. Je moet dan wel onder het maximum van €1.345 btw blijven, maar daar komt eigenlijk geen enkele particuliere woningeigenaar aan.

"De btw teruggave regelen wij voor jou. Dat scheelt een hoop gedoe."

Het terugvragen van de btw is best een gedoe. Daarom zit de btw teruggave standaard in ons zonnepanelenpakket. Dan kun jij direct genieten van de zonnepanelen en komt het btw bedrag vanzelf naar je toe. Je vindt hier een overzicht van onze zonnepanelen, met daarbij de prijs en verwachte opbrengst. 

Heb je moeite met het rondkrijgen van het aankoopbedrag van de zonnepanelen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dit is een aantrekkelijke regeling waarmee je tegen een lage rente de financiering van energiebesparende maatregelen kunt lenen. Je mag 75% van het leenbedrag voor zonnepanelen gebruiken. Je zult dus een combinatie moeten maken met andere maatregelen, bijvoorbeeld met een warmtepomp of vloerisolatie. Om het je makkelijk te maken hebben wij alvast een aantrekkelijk pakket voor je samengesteld, maar je kunt ook zelf een pakket samenstellen.