Arnold wilde graag zijn 160 jaar oude woning verduurzamen

Momenteel liggen er zeven zonnepalen op het dak
5 minuten

Als eerste wilde Arnold zijn energierekening binnen de perken houden door eigen energie op te wekken en heeft daarom gekozen voor zonnepanelen.

"Arnold samen met adviseur Frank in de winkel aan de Dorpstraat"

Gunstige ligging van het dak

Arnold’s woning is 160 jaar oud en de gasprijs wordt steeds hoger. Hij wilde daarom zonnepanelen laten plaatsen om zo zijn energierekening binnen de perken te houden. “Reimarkt is bij ons thuis geweest en samen hebben we de woning doorlopen. Ons huis is heel oud en aardgasvrij wonen is daarom een hele uitdaging. Samen hebben we gekeken wat nu wél mogelijk is”, aldus Arnold. “Uiteindelijk hebben wij voor zonnepanelen gekozen, omdat ons dak gunstig ligt. Momenteel liggen er zeven zonnepalen op het dak.”

"Ik kon de adviseur van Reimarkt bellen en mailen. Hij stond altijd voor mij klaar voor vragen. Wat ik ook prettig vond, is dat ik een contactpersoon had."

In de toekomst meer maatregelen

“Ik ben de vierde generatie in deze woning. Dit huis was van mijn vader. Toen hij overleed was mijn moeder van plan om het huis aan ons te verkopen. Zij wilde het graag in de familie houden. Ik ben hier toen met mijn vrouw gaan wonen. Ons huis moet óns thuis worden en geen museumstuk van voorgaande generaties. Daarom zijn we per ruimte aan het verbouwen en kijken we meteen hoe we dit duurzaam kunnen doen. Wij willen met het verduurzamen van onze woning ook iets doen voor de volgende generatie.”

 

In één dag geplaatst

“Ik wilde alles eerst goed uitzoeken en overdenken, daarom duurde ons voortraject wat langer. Toen ik de knoop had doorgehakt en de offerte had ondertekend, kwam de uitvoerder eerst langs voor een technische opname. Een paar weken later waren de panelen in één dag geplaatst.”

 

Opbrengst bijhouden via de Solar Edge app

Met de Solar Edge app kan Arnold gemakkelijk zien wat hij opwekt. “Het is heel interessant om te zien hoe de zonnepanelen het doen. Qua verbruik zitten we behoorlijk laag. De wasmachine en vaatwasser gaan overdag aan en draaien direct op de zonne-energie.”