All electric warmtepomp

Een warmtepomp zonder gas
3 minuten

Je huis en water verwarmen zonder gas, het kan met de all electric warmtepomp. Een warmtepomp die, zoals de naam al doet vermoeden, volledig elektrisch is. Dat betekent wel dat je meer elektriciteit gaat verbruiken. We leggen in dit artikel uit waar je aan moet denken, voor je overstapt op deze all electric warmtepomp.

"Een all electric warmtepomp met boilervat en andere installaties op zolder."

Wat is een all electric warmtepomp?
Warmtepompen halen warmte uit de grond of buitenlucht en gebruiken dit voor de verwarming van je huis. Een hybride warmtepomp werkt samen met een gasgestookte ketel, zodra de buitentemperatuur onder de 5 graden duikt gaat de cv bijstoken. De all electric warmtepomp heeft een groter vermogen, waardoor die zonder gas jouw hele huis kan verwarmen. Je kunt met de all electric warmtepomp ook je water verwarmen. De warmtepomp slaat water op in een boilervat, zodat je snel warm water hebt als je gaat douchen of afwassen. het boilervat is ongeveer zo groot als een koelkast, de all electric warmtepomp zelf is niet groter dan je huidige cv-installatie. 

Is mijn huis geschikt voor een all electric warmtepomp?
De belangrijkste voorwaarde voor een all electric warmtepomp is dat je huis zeer goed geïsoleerd is. Als je van het gas af wilt, kies je voor een hogere isolatiewaarde dan de standaard isolatie. Isoleer bijvoorbeeld je gevel met isolerende gevelplaten in plaats van alleen de spouw te isoleren. Hou er ook rekening mee dat veel warmte weglekt via glas en kozijnen. Vervang daarom oude kozijnen door nieuwe kozijnen met HR++ glas, dit is isolerend dubbel glas. Is jouw huis goed geïsoleerd? Vervang dan je radiatoren door vloerverwarming. Dan ben je toe aan de laatste stap: een all electric warmtepomp.

Krijg ik dan geen hoge elektriciteitsrekening? 
De naam zegt het al, de all electric warmtepomp gebruikt alleen elektriciteit om je huis en je water te verwarmen. Dit doet de warmtepomp op een efficiënte manier. Toch is het belangrijk om eerst je energieverbruik voor verwarming zo veel mogelijk te verlagen. Daarom is isolatie een belangrijke voorwaarde, er lekt dan minder warmte meer uit de woning. De stroom die je dan nog nodig hebt, kun je zelf voordelig opwekken met zonnepanelen. Een all electric warmtepomp met zonnepanelen is dus een ideale combinatie. Daarnaast kun je ook denken aan de combinatie van een all electric warmtepomp met ventilatie met warmteterugwinning. Zo'n ventilaitiesysteem gebruikt de "oude lucht" om de verse lucht van buiten te verwarmen. Door dit soort slimme keuzes kun je van het gas af, zonder dat je bang hoeft te zijn voor een onbetaalbare elektriciteitsrekening. 

"Met een all electric warmtepomp zet je de laatste stap: van het gas af"

Op dit moment is de all electric warmtepomp nog niet standaard leverbaar. We werken hard om dit binnenkort ook voor jou beschikbaar te maken. Heb je interesse in de all electric warmtepomp of heb je een vraag hierover? Laat het ons dan weten door het contactformulier hieronder in te vullen. We nemen dan binnen een werkdag contact met je op en helpen je graag verder.