Vragen? Bel ons tussen 09:00 en 17:30 op

085 018 52 33

Al meer dan 3.700 huishoudens gingen je voor

Wij krijgen gemiddeld een

8

Plat dak isoleren Houd de kou binnen en regen buiten.

Plat dak isoleren aan de buitenkant (Roofmate 120mm Rd=3,45)
Plat dak isoleren aan de buitenkant (Roofmate 120mm Rd=3,45)
×

Vergelijkbare producten

€ 2666

voor prijs en besparing op maat

Merk en type Roofmate
Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect
Uitvoeringstijd dag(en)

Productbeschrijving

De verdieping onder het platte dak is zomers vaak heel warm en ’s winters juist heel koud. Plat dak isolatie helpt om de temperatuur aangenamer te houden. Ook de warmte die vanaf de begane grond opstijgt gaat niet meer verloren, dat is een flinke besparing! Er zijn verschillende mogelijkheden om je dak te isoleren. Platte daken kun je het beste aan de buitenkant isoleren. Door het dak aan de buitenkant te isoleren kun je voor dik isolatiemateriaal gaan, zonder binnen ruimte te verliezen. Dikker materiaal biedt een betere isolatiewaarde. En het is ook prettig dat de werkzaamheden buiten plaatsvinden, dat betekent minder troep en stof in huis.

Specificaties

Technische kwaliteit Rd = 3,68 - 4,09 m2K/W
Merk Roofmate
Afmeting 120mm

Wat zit in de prijs?

Hoogwaardige dakisolatieplaten variërend in dikte van 75-140 mm (benodigde dikte is afhankelijk van de bestaande situatie), 2-laagse bitumineuze dakbedekking, een nieuw dakrandprofiel en veiligheidsvoorzieningen. Afhankelijk van de situatie sparingen en doorvoeren.

Opwekken en isoleren

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 57,11 p/m
  • Zonnepanelen 3.240,00
  • Vloerisolatie 1.575,00
  • Muurisolatie 792,00

Optimaal isoleren

Gezinswoning tussen
Met dit pakket bespaar je € 52,91 p/m
  • Dakisolatie 6.976,73
  • Vloerisolatie 1.575,00
  • Muurisolatie 792,00

Ontdek in slechts 3 stappen wat een slim pakket is voor jouw huis en situatie!

Ontvang een gratis adviesrapport met kosten en besparingen in je mail

Waarom moet ik mijn platte dak isoleren?

Ernst legt het uit

Een plat dak kun je het beste aan de buitenkant isoleren. Als je aan de binnenkant isoleert, verlies je veel ruimte doordat er tussen je dak en plafond een dikke laag isolatiemateriaal komt. Het voordeel aan de buitenkant is dus dat je een echt dikke laag isolatiemateriaal kunt aanbrengen. De dakisolatie wordt daarna afgedekt met een nieuwe dakbedekking. Deze maatregel is ook geschikt voor appartementencomplexen met een plat dak.

Alle Dakisolatie

Plat dak isoleren

Houd de kou binnen en regen buiten.

Voor op je bestaande dakbedekking. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 2666

Schuin dak isoleren bij voldoende ruimte

Afgewerkt, onafgewerkt of doe het zelf en dampopen

Je dak isoleren levert je een hoge energiebesparing op. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 3937

Zoldervloer isoleren

Voor de onverwarmde zolder

De beste isolatie voor een zolder die je als opbergruimte gebruikt. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 3300

Schuin dak isoleren met weinig ruimte

Afgewerkt, onafgewerkt of doe het zelf en dampdicht

De meest voordelige optie voor zolder of vliering met weinig ruimte. ...meer

Besparing geld
Besparing uitstoot
Comforteffect

voor prijs en besparing op maat

vanaf € 2480

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!

Een plat dak is zeer geschikt voor een groen dak. Een groen dak is geen dakisolatie, de planten zorgen er niet voor dat warmte in de winter binnen blijft. Een groen dak helpt wel tegen de hitte in de zomer. En je zonnepanelen werken beter op een groen dak.

Dakisolatie is best een ingewikkelde klus. Als het isolatiemateriaal niet goed wordt aangebracht kunnen er problemen ontstaan, zoals schimmel en rot. Wij raden daarom altijd aan om je dak door een professional te laten isoleren. Dan weet je zeker dat je goed beschermd bent tegen vocht en tocht. Wij controleren ook altijd de staat van het dak. Dan kun je nog jaren van het geïsoleerde dak genieten.

Plat dak isolatie levert je een hoge maandelijkse besparing op je energierekening op. Maar je moet wel eerst een investering doen. De kosten om een plat dak te isoleren zie je op deze pagina, voor een plat dak van een gemiddelde tussenwoning. Je kunt dit bedrag betalen met de Energiebespaarlening, dit is een voordelige lening voor duurzame woningverbeteringen, zoals dakisolatie. Je kunt alleen geld lenen als het dak laat isoleren door een professionele partij. Wij houden bij het selecteren van onze producten altijd rekening met de voorwaarden van een lening of subsidie. Wij letten bijvoorbeeld op de isolatiewaarde.

Doordat we platte daken aan de buitenkant isoleren, verlies je geen ruimte als we dikker materiaal gebruiken. De dikte varieert per materiaal, het ligt tussen de 90 mm en 140 mm. We bekijken per situatie welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw huis en situatie.

De R-waarde, ook wel de Rd-waarde genoemd, zegt iets over hoe goed een isolatiemateriaal van een bepaalde dikte isoleert. Het wordt gebruikt om te berekenen hoe dik je een isolatiemateriaal moet aanbrengen. Hoe dikker het materiaal, hoe hoger de R-waarde. Wij bieden gemiddeld een Rd-waarde van plat dakisolatie van 3,7 m2K/W. Naast de R-waarde, of Rd-waarde, bestaat ook de Rc-waarde. De Rc-waarde zegt iets over de totale isolatiewaarde. Om de Rc-waarde te berekenen tel je de warmteweerstand van het isolatiemateriaal op bij de warmteweerstand van het constructiemateriaal. Een voorbeeld van constructiemateriaal voor een dak is het hout van de balken waar tussen je het materiaal aan brengt.

Dakisolatie zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Onder platte daken wil het zomers nog wel eens heel heet worden. Dakisolatie helpt om de warmte buiten het huis te houden. Net zoals het ’s winters de warmte in huis houdt. Als je de hitte in de zomer echt wilt aanpakken kun je dakisolatie goed combineren met een groen dak en/of zonnepanelen. De planten van het groene dak nemen de warmte op. En zonnepanelen reflecteren de zon. Een plat dak is zeer geschikt voor zowel een groen dak als zonnepanelen.